Onmisbaar op een Oktoberfest: schnapps

Bij het Oktoberfest hoor niet alleen bier, want zonder schnapps is het feest niet compleet. Zowel het bier als de schnapps worden vaak geserveerd door mooie dames gekleed in Dirndl. Schnapps (Schnäpse) is een helder drankje dat gemaakt is van vergiste vruchten. Het heeft een lichte fruitsmaak en bevat ten minste 32% alcohol. In Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland worden deze dranken vaak Obstler genoemd (Obst betekent fruit in het Duits). Deze Schnäpse zitten vaak in een feestelijk uitziend flesje van 2 cl of worden in een shotglaasje ingeschonken.

It ain’t much, if it aint Deutsch

En welke shotjes passen nou het beste bij een lekker biertje? Juist, Kleiner Party Klopfer! Bekend in Duitsland, maar nu ook in Nederland verkrijgbaar! Je vind ze in verschillende smaken als Waldmeister, Vodka Energy, Cream, Hugo, Dropshot, Zure Kers en Pruimen. Geliefd bij mannen en vrouwen, want voor ieder zit er wel wat wils in de mix. Neem vroeg op de avond vast een Vodka Energy, bij het nagerecht een cream en later op de avond een Dropshot. Klopfer past altijd!

Het meest populair op dit moment? Vodka Energy, met een Red Bull-achtige smaak.

Klopf-ritueel

Wil je weten hoe jou Klopfer het allerbeste smaakt? Volg dan dit ritueel:

klopfritual-2

Bestellen?

Wil je Kleiner Party Klopfer bestellen of proeven? Je bent bij ons aan het juiste adres voor een gunstig aanbod! Neem voor meer informatie contact op met Oktoberfestfan via 085-0020987 of mail info@oktoberfestfan.nl. Ein Prosit!