25 January 2020

Oktoberfest organiseren? De tips en trends voor 2020

Oktoberfest organiseren? Goed werk heeft tijd nodig. Daarom zijn veel organisaties alweer gestart met de voorbereidingen voor 2020. Vergunningen, artiesten, foodtrucks, und so weiter… Start nú al met regelen als je zeker wilt zijn van kwaliteit.

De line-up wordt steeds belangrijker

Maartje van team Oktoberfestfan vertelt: “Wat ons opvalt, is dat er dit jaar een nog grotere prioriteit wordt gegeven aan het – op tijd – boeken van goede artiesten. De line-up van een Oktoberfeest en het bekéndmaken van de line-up, wordt steeds belangrijker. De muziek is, zoals voorheen vaak het geval was, niet meer ondergeschikt aan het feest. In veel line-ups zie je zelfs Duitse artiesten verschijnen.

De juiste artiest maakt of kraakt een feest en het feit dat men voor kwalitatievere acts gaat, sluit naadloos aan op de mooie trend dat steeds meer feesten van een apres ski-karakter afstappen. We gaan met z’n allen steeds meer voor die unieke, Duitse Oktoberfeest-sfeer.”

Oktoberfest organiseren: wat zijn de trends?

Maartje vervolgt: “Aansluitend op het afstappen van het apres ski-karakter, valt het dit jaar wederom op dat Oktoberfest-organisatoren een eigen sfeer en identiteit neerzetten. Je organiseert natuurlijk “een Oktoberfest”, maar Oktoberfest MM (Emmen) is wel degelijk anders dan die Heise Bierfesten, de Brunssumse Oktoberfesten of Oktoberfest Arcen.

Dat ligt in de hele professionele communicatie voorafgaand aan het event, maar ook de beleving ter plekke; de bewuste keuze voor bepaalde artiesten, drank, Oktoberfest-eten, gadgets en aankleding. Je gaat niet meer naar “een Oktoberfest”, maar ervaart de feesten als compleet verschillend.”

Professionalisatie

Eric van team Oktoberfestfan vervolgt: “Op het gebied van aankleding zie je dat steeds meer feesten afstappen van het standaard slingertje of tafelkleed. Zij pakken het professioneler aan met mooie decorstukken en kransen. Daarnaast zien we ook steeds meer aanvragen voor bijvoorbeeld Prezels binnenkomen: het Oktoberfest wordt completer. Wat ook opvalt, is dat stees meer organisaties en bezoekers kiezen voor een kwaliteits-lederhosen of -Dirndl.

Carnavaleske Oktoberfest-kleding zien we gelukkig bijna niet meer. Het Oktoberfest staat, net als carnaval in het Zuiden, voortaan gewoon vast in je agenda. Kun je een dure Lederhosen of Dirndl niet betalen? Dan is huren ook altijd een optie. Ook daarin zagen we vorig jaar meer aanvragen dan voorheen.”

Waar moet de horeca in 2020 rekening mee houden?

Eric: “Ook vorig jaar zijn er helaas nog teveel incidenten gebeud met kapotte bierpullen. Naast het glasverbod in veel horecagelegenheden, is men en tijd terug ook akkoord gegaan met het verbod op wegwerp-plastic. Wil je voldoen aan de regelgeving en voor een duurzame oplossing kiezen? Dan kies je tegenwoordig voor kunststof. Kunststof bierpullen, die je kunt kopen of huren, worden daarom steeds populairder. Geen scherven tijdens het proosten, wél het uiterlijk van een glazen bierpul en makkelijk te reinigen en herbruikbaar.

Hetzelfde geldt voor schnaps in petflesjes. Onze schnaps met je eigen logo erop, blijven mateloos populair. We hebben nieuwe smaken toegevoegd en ze matchen gewoon perfect met het Oktoberfest.”

“Onze missie voortzetten”

Maartje en Eric sluiten af: “Het Oktoberfeest is niet zomaar een feest. Het is rijk aan cultuur en traditie en wordt door de Duitsers verdomd goed georganiseerd, met natuurlijk Oktoberfest München als grote inspiratiebron. Wij hechten daarom waarde aan samenwerkingen met gerenommeerde partners.

Kleinschalig Oktoberfest organiseren?

Volg onze Instagram en Facebook-pagina voor de nodige alcoholvrije arbeidsvitamines, tips en tricks. Als je een klein Oktoberfest organiseert, kun je ook even kijken bij onze tips & tricks voor het organiseren van een klein Oktoberfest.

Vragen of sparren over jouw Oktoberfest?

Wij helpen je maar al te graag verder!

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.