24 September 2018

Wéér meer Oktoberfeesten in Nederland

Zaterdag 22 september is het grootste bier- en volkfsfeest ter wereld in München weer van start gegaan. Het openingsweekend werd druk bezocht door zo’n 800.000 mensen, 200.000 meer dan vorig jaar. Ook het aantal Oktoberfeesten in Nederland blijft stijgen.

Tijdens een zonnige familiedag gisteren op de Wiesn (Weide) zagen we veel bezoekers in Beierse klederdracht passeren, van baby tot opa. Het Oktoberfest in München wordt steeds populairder onder toeristen. 

Ook blijft het aantal Oktoberfeesten dat in ons land georganiseerd wordt stijgen.

“Dat is onder andere te zien aan onze website, die rond deze tijd ontploft en ieder jaar weer meer bezoekers krijgt”, vertelt Maartje van Oktoberfestfan.nl. Er wordt gezocht op hoe men een Dirndl-strik vastknoopt, op tips voor het organiseren van een eigen Oktoberfeest en op verschillende Oktoberfeesten in Nederland óf vlak over de grens, bijvoorbeeld in Düsseldorf.”

“Aan de aanvragen en zoekopdrachten via onze site zien we ook dat het aantal “thema-Oktoberfeesten” dat men privé organiseert – thuis, met de studievereniging of bijvoorbeeld sportclub – flink is gestegen. Ook brengen we het aantal openbaar toegankelijke Oktoberfeesten in kaart.”

Oktoberfeesten in Nederland

Eric van Oktoberfestfan.nl vertelt daarover: “Dit jaar tellen we zo’n 226 Oktoberfeesten in Nederland. Dat is ongelofelijk. Weer nét iets meer dan vorig jaar. Dit geeft aan dat Oktoberfeesten nog steeds erg populair zijn in Nederland. Het aantal meerdaagse feesten lijkt daarentegen gedaald te zijn. Met uitzondering van natuurlijk Die Heise Bierfesten, Oktoberfest Sittard, Oktoberfest Heerlen, Oktoberfest Bergen op Zoom, Veluws Oktoberfest of bijvoorbeeld Oktoberfest Den Bosch.”

Oktoberfeesten in België ook steeds populairder

“Wat ons opvalt, is dat België weer oprukt in aantal Oktoberfeesten. Zo vond afgelopen weekend het bekende, opnieuw georganiseerde Wieze Oktoberfest plaats, na een pauze van 31 jaar. Andere Oktoberfesten vind je daar onder in Antwerpen (Waagnatie), Oktoberfest Limburg en Lommel. Ook de Belgische media schreef over deze stijging.

Genoeg te ‘feiern’ dus dit jaar. We wensen iedereen namens team Oktoberfestfan.nl een fantastisch Oktoberfest toe!”, sluit Eric af.

Jouw Oktoberfeest in onze agenda?

We plaatsen jouw feest graag in onze online agenda. Stuur een e-mail naar info@oktoberfestfan.nl.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.