23 november 2018

Winter pop up bars in Nederland: meld je aan!

Van Londen tot New York: winter pop up bars zijn niet meer weg te denken. Een soort van Après-ski zonder het skiën, zeg maar. Gezellig samen op een schappenvelletje bij het haardvuur een glühwein drinken terwijl je marshmellows roostert. Maar, waar?

Gezellige “Stimmungs-muziek”, halve liters bier en bediening in Lederhosen en Dirndl. Voor een typische après-skisfeer hoef je helemaal niet meer naar de Alpen te rijden. Maar, waar moeten we dan wél zijn?

Winter (pop up) bars in België

Tijdens ons onderzoekje naar de leukste winterbars van Nederland (en België) kwamen we erachter dat er, in ieder geval via Google, voornamelijk toffe winter (pop up) bars te vinden zijn in België. Veel Belgische websites kondigen aan dat winterbars zó populair zijn, dat ze dit jaar zelfs langer open blijven dan gepland. Zo vind je onder andere winterbars in Antwerpen, Mechelen, Essen, Gent, enzovoorts. Check hier het leuke overzicht.

Winter (pop up) bar in Nederland

Zijn de winterbars en winter pop up bars in Nederland uitgestorven? Zijn deze nog niet aangekondigd? Wij maken graag een overzicht van de leukste winter pop up bars in Nederland. Ben jij de uitbater van een winterbar óf ken jij een leuke winterbar? Laat het ons weten via redactie@oktoberfestfan.nl.

Tips voor jouw eigen winter pop up bar

Weet je niet precies hoe je moet starten met je winter (pop up) bar? We geven je graag een aantal tips, want door in de winter ook de gezelligheid van een terras te creëren, trek je een groot publiek aan door jouw “nieuwe” uitgaansgebied.

  1. Openingstijden: een winter pop up bar is meestal geopend van november t/m maart, maar uiteraard ben je daar vrij in. Overdag kun je de sfeer van een gemoedelijke lunchroom creëren, ’s avonds kun je er meer een après-skisfeer aan geven.
  2. Investeer in een (steigerhouten) bar, biertafels, wat meubels en winterse aankleding. Denk ook aan foto’s van ski-oorden, dierenhuiden, ski’s aan de muur, een haard, kerstbomen en rode warmtelampen. Met een investering tussen de 5000 en 10000 Euro kom je al best ver. Google eens op ‘winterbar’ of ‘winter pop up bar’ en doe inspiratie op. Ze zijn er écht in allerlei soorten en maten!
  3. Een winterbar betekent passend eten & drinken. Er wordt vooral veel bier (in pullen), wijn, glühwein, gin-tonic en Jägermeister gedronken, maar ook zijn schnaps met je eigen logo daarop helemaal in. Vaak kun je aan de bar een echte winterse hap als heerlijke erwtensoep, goulash-soep of stamppotjes bestellen, maar ook een bites-kaart of foodtrucks zijn helemaal leuk bij winterbars.
  4. Zorg voor een leuk muzikaal programma dat mensen trekt. Afhankelijk van wanneer je open bent kun je bijvoorbeeld één keer per week een dj of band plannen, waardoor je extra bezoekers trekt.
  5. Sluit je terras goed af met ramen en deuren die dicht kunnen, zodat het warm blijft én je meer kunt doen met je muziek. Zo hebben de buren geen last van je.
  6. Bouw je winterbar na de winter om in een zomerbar. Zand, palmbomen, opblaasdieren en gaan met die banaan!

Winter pop up bar beginnen?

Een pop up winterbar heeft veel raakvlakken met Oktoberfest-sferen. Wij geven je graag tips over food, drank, leuke manieren om jouw pop up winterbar aan te kleden en het muzikale programma. Op zoek naar een échte pop-up winterbar? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Mail info@oktoberfestfan.nl of bel of App met: 06-10397766.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.