6 February 2019

Bierprijzen in Nederland en Duitsland gestegen

Vakblad Misset Horeca heeft zowel fust- als tankbier vergeleken en meldt dat de tarieven van de vier grote brouwerijen, Heineken, AB InBev, Grolsch en Swinkels, zijn gestegen. Prijsstijgingen voor bier zijn ook het Oktoberfest niet onbekend.

Het gaat om de tarieven van  voor horecaondernemers, die gemiddeld 4% meer moeten betalen aan de brouwers. Sinds 2014 is de gemiddelde prijs voor pils met ruim 17% gestegen. Brouwers noemen meestal de stijgende arbeidskosten, grondstofprijsverhogingen en “een tegenvallende zomer” volgens het blad als oorzaak.

Duitse bierprijzen gestegen

Afgelopen herfst/zomer meldden verschillende Duitse media al dat ook in Duitsland de bierprijzen gestegen zijn. Daarin zijn verhoogde loon-, energie-, transport- en grondstofkosten doorberekend. Op het Oktoberfest werd afgelopen jaar zelfs een historisch bedrag bereikt van € 11,50 per liter. Als je bedenkt dat je in ons land € 2,00 à € 2,50 betaalt voor een fluitje (waarvan er vijf in een liter gaan ;)), kom je er volgens ons dus best goed vanaf op het Oktoberfest. Wat de prijs voor een liter bier op het Oktoberfest dit jaar wordt? Dat wordt nog bekendgemaakt.

Oktoberfest München 2019 bezoeken?

Doen, doen, doen! Het Oktoberfest is een echt bucketlistitem en we promise you: je hebt nog nooit zó’n imposant feest gezien. Speciaal voor hen die op het budget moeten letten, hebben we in samenwerking met Oktoberfestreizen.nl een nieuwe campingreis samengesteld, inclusief gereserveerde plek aan een biertafel op de Wiesn. Daar tik je voor een Euro of elf/twaalf per liter dan heerlijk bier weg, dans je op de banken en beleef je de tijd van je leven. Ein Prosit und bis bald!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.