5 January 2023

Ook carnavalsfeesten gaan werken met kunststof cups

De grootste Oktoberfeesten van Nederland, werken al jaren met kunststof bierpullen. Carnavalsfeesten, bijvoorbeeld in het centrum van Den Bosch en Tilburg, gaan in 2023 werken met het principe van recyclebare kunststof cups.

Dit principe wordt tijdens carnaval 2023, van 18 februari t/m 21 februari, toegepast in carnavalssteden als Oeteldonk (Den Bosch) en Tilburg (Kruikenstad).

De overstap op recyclebare kunststof cups wordt gemaakt vanwege de verduurzaming van carnaval. Bezoekers betalen bij hun eerste drankje ook statiegeld voor de beker en krijgen bij een nieuw drankje een nieuwe beker. Aan het eind van het feest leveren bezoekers de beker in. De beker gaat dan door de wasstraat en wordt op een ander evenement herbruikt.

carnavalsfeesten kunststof cups

Ervaring met kunststof drinkbekers

Maartje: “De grootste Oktoberfeesten van Nederland werken al jaren met kunststof bierpullen en het statiegeld-principe. De ervaringen zijn over het algemeen heel positief. Naast het voordeel van duurzaamheid, gaan kunststof bierpullen niet kapot, vooral van belang omdat er tijdens een Oktoberfest nogal eens harder geproost wordt dan normaal. Ze zijn dus duurzaam, veilig en leiden tot minder afval. Ook qua uiterlijk doen de pullen niet onder voor glazen pullen.”

Kunststof bierpullen huren

“Er komen natuurlijk ook uitdagingen bij kijken, zoals logistiek, opslag en reiniging. Houd tijdens het evenement bijvoorbeeld rekening met de omloopsnelheid. Een rekenfout die vaak gemaakt werd in beginsel, is het bestellen van één bierpul per bezoeker. Daardoor kan er na het leegdrinken niet meteen een nieuwe, volle pul op tafel staan.

Over het algemeen verwachten wij de pullen spoelschoon en droog retour en worden ze daarna gereinigd. Hetzelfde principe als de plannen rondom de kunststof cups voor carnaval dus. Gezien de opslagkwestie en hoge inkoopprijzen van kunststof bierpullen, is bierpullen huren vaak een populaire oplossing onder Oktoberfeesten.

Wij denken dat de kunststof cups voor carnaval een geweldige vooruitgang zijn, op wat mogelijke opstart-uitdagingen na. Tijdens carnaval gaat het natuurlijk om een operatie rondom ontelbaar grote hoeveelheden cups. Wij wensen alle horeca-ondernemers heel veel succes. Ein Prosit!”

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.