17 maart 2023

Concept biergarten komt naar Eindhoven

Het concept Biergarten, dat in Rotterdam al langere tijd succes boekt, komt nu ook naar Eindhoven. Naar verwachting kunnen bezoekers vanaf half mei terecht op het Ketelhuisplein op Strijp-S.

In Rotterdam boekt het horecaconcept Biergarten al tien jaar succes. Het geheim van het recept zit ‘m in de eenvoud: bierpullen, snacks, biertafels, een sfeervolle aankleding en soms live dj’s.

Waar komt de biergarten vandaan?

Het concept biergarten is afgeleid van de Duitse biergarten, die ontstaan is in de 19e eeuw. Omdat brouwerijen ook in de zomer bier wilden blijven kunnen verkopen, werden er kelders gebouwd voor de opslag van bier.

De bodem daarboven werd bedekt met grind en er werden kastanjes geplant voor schaduw. Later werden deze bierkelders niet alleen meer gebruikt voor opslag, maar ook voor de verkoop van bier en maaltijden aan het publiek.

Onder de kastanjebomen werden banken en tafels neergezet waaraan bezoekers konden eten et voilà: de biergarten was geboren. Vooral in Bayern zijn biergartens immens populair. In München bijvoorbeeld, zijn meer dan 120 biergartens (!) te vinden.

Biergarten Eindhoven

In Nederland is vooral de biergarten modern style populair en de opzet is veel minder traditioneel dan in Duitsland. Toch scoort ook hier de eenvoud van het concept goed, juist door de moderne touch, die goed past bij de stadse doelgroep.

Naar verwachting bezoek je Biergarten in Eindhoven ergens in mei. Je vindt de zaak op de begane grond van skatehal Area 51 op Strijp-S.

Ein Prosit!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.