26 juni 2018

Biertafels en tickets Oktoberfest München: hoe zit het nu echt?

Zitten aan een biertafel in één van de grote tenten op het Oktoberfest in München: beter én echter maak je het grootste bier- en volksfeest ter wereld niet meer mee. Maar hoe zit het nu precies? Kun je het terrein op zonder kaartje? Kun je de tenten in zonder kaartje?

Is het de moeite waard om op de bonnefooi naar München te gaan? Wij leggen je precies uit hoe het zit.

Wij van Oktoberfestfan.nl bezoeken het Oktoberfest in München al jaren samen met Oktoberfestreizen. Inmiddels weten we daarom preciés hoe het zit. Wij begrijpen dat je misschien niet snapt hoe alle aanbiedingen van reisorganisaties in elkaar steken en wat je kunt verwachten als je op de bonnefooi naar München gaat en een accommodatie boekt. Nou, het zit zo:

Gratis toegang tot de Wiesn

Het Oktoberfest in München is gratis toegankelijk, van ongeveer 9.00 u. ‘s morgens tot 23.00 u. ‘s avonds. Je kunt rondslenteren op de kermis en langs de kraampjes en ook kun je de biergartens rondom de gigantische tenten bezoeken. De biertenten in München worden gerund door families. Die families zijn afhankelijk van de stad München. Die bepaalt hoeveel tafels zij mogen toewijzen en hoeveel tafels zij mogen openstellen voor de bonnefooi. Ja, je kunt dus op de bonnefooi gaan en ja, je kunt reserveren. Aan allebei de opties zitten weer wat haken en ogen. Die lichten we hieronder toe.

Reserveren bij een tent zelf?

Dat kan. Je kunt alleen een hele tafel reserveren. Echter krijgen bestaande relaties voorrang. Dat wil zeggen dat je als nieuweling in de meeste gevallen géén tafel toegewezen krijgt. Lukt het wel? Dan heb je geluk. Laat ons dat vooral even weten, want we zijn benieuwd in welke tent je zit 🙂 Let op: koop geen reserveringen over via een Marktplaats-achtige site, waar veel zwarthandelaren actief zijn. Het Oktoberfest waarschuwt voor illegale handel en heeft passende maatregelen genomen. De meeste reserveringen staan op naam en veel tentuitbaters vragen daarom om legitimatie.

Op de bonnefooi

Ga je op de bonnefooi? Je kunt proberen een tent binnen te komen. Als je geluk hebt en als je je netjes gedraagt, kom je binnen als de tent niet te vol is. Je kunt echter alleen bier bestellen als je zit, dus een staand bezoekje heeft minder zin als je gezellig wilt feesten. In de Hofbrau Festzelt, bekend van de vele (dronken) toeristen en de zogenaamde Kotz-Hügel, kun je als je binnen bent wél aan een sta-tafel staan. Hier is het echter vaak veel te druk in het weekend.

Biertafelstrooptocht

Zeker zijn van een plekje én vroege vogel-kwaliteiten? Doe dan mee aan de biertafelstrooptocht. Om 7.00 u. ‘s morgens strijden mensen al rennend over de Wiesn om als snelste de eerste vrije biertafels te bereiken, waar vanaf 9.00 u. bier geschonken wordt. Je ziet zo vroeg al veel feestvierders in Lederhosen en Dirndl over de Wiesn rennen. Een beleving op zich, maar niet aan te raden als je het tot de afterparty vol wilt houden 😉

Gegarandeerd een plek aan een biertafel hebben?

Het is veel chiller om tijdens je weekendje Oktoberfest uit te kunnen slapen na een lekker ontbijtje pas naar de Wiesn te gaan. Wil je gegarandeerd een plek aan een biertafel hebben? Reisorganisatie Oktoberfestreizen heeft duurzame relaties opgebouwd met de families die de tenten runnen in München. Jaarlijks krijgt deze reisorganisatie veel plaatsen toegewezen voor de Nederlandse én Belgische reizigers, op de leukste plekken en zélfs op vrijdagavond en zaterdagmiddag (prime times!). Je kunt daar een leuk feestpakket boeken.

Let op: er zijn partijen die “goedkope” reizen aanbieden naar München, bestaande uit een hotel + plek aan een biertafel. Het gaat hier dan meestal om een hotel ver van het Oktoberfest af en een plekje aan een biertafel in een kleine biertent. Jammer, vinden wij. Als je gaat, ga dan goed!

Afterparty’s

Omdat de Wiesn, het Oktoberfest-terrein, al sluit rond 23.00 u., gaan veel bezoekers daarna naar afterparty’s. Die vinden niet midden in het centrum plaats, maar vaak vlak daarbuiten. In het feestpakket van Oktoberfestreizen.nl zitten naast een biertafelplek ook tickets voor de leukste afterparty’s in München.

It’s up to you, maar wij weten wel wat we zouden doen 😉 Check Oktoberfestreizen.nl.

Ein Prosit und bis bald in München!

Zelf een Oktoberfest organiseren?

Zelf een Oktoberfest geven? Wij geven je tips, tricks, verhuren bierpullen, biertafels, aankleding en helpen je bij álles wat je maar nodig hebt om er een geslaagd feest van te maken. Dat doen wij vanuit onze passie! Meer info? Bel of App met 06-10397766 of neem contact op met info@oktoberfestfan.nl.