26 June 2018

Biertafels en tickets Oktoberfest München: hoe zit het nu echt?

Zitten aan een biertafel in één van de grote tenten op het Oktoberfest in München: beter én echter maak je het grootste bier- en volksfeest ter wereld niet meer mee. Maar hoe zit het nu precies? Kun je het terrein op zonder kaartje? Kun je de tenten in zonder kaartje?

Is het de moeite waard om op de bonnefooi naar München te gaan? Wij leggen je precies uit hoe het zit. Je kunt de gok wagen, maar wij adviseren je altijd een plek aan een biertafel te reserveren. Je wilt immers niet het mooiste moment van het Oktoberfest missen. Als je gaat, ga dan goed!

Biertafels en tickets: gratis toegang tot de Wiesn

Het Oktoberfest in München is gratis toegankelijk, van ongeveer 9.00 u. ‘s morgens tot 23.00 u. ‘s avonds. Je kunt rondslenteren op de kermis en langs de kraampjes en ook kun je de biergartens rondom de gigantische tenten bezoeken.

De biertenten in München worden gerund door families. Die families zijn afhankelijk van de stad München. Die bepaalt hoeveel tafels zij mogen toewijzen en hoeveel tafels zij mogen openstellen voor de bonnefooi. Ja, je kunt dus op de bonnefooi gaan en ja, je kunt reserveren. Aan allebei de opties zitten weer wat haken en ogen. Die lichten we hieronder toe.

Biertafel reserveren in een tent op het Oktoberfest

Dat kan. Je kunt alleen een hele tafel reserveren (vrij prijzig) en bestaande relaties krijgen voorrang. Dat wil zeggen dat je als nieuweling in de meeste gevallen géén tafel toegewezen krijgt. Lukt het wel? Dan heb je heel veel geluk. Laat ons dat vooral even weten, want we zijn benieuwd in welke tent je zit 🙂

Let op: koop geen reserveringen over via een Marktplaats-achtige site, waar veel zwarthandelaren actief zijn. Het Oktoberfest waarschuwt voor illegale handel en heeft passende maatregelen genomen. De meeste reserveringen staan op naam en veel tentuitbaters vragen daarom om legitimatie.

Heb je tickets nodig voor biertafels?

Je kunt zeker proberen op de bonnefooi een tent binnen te komen. Als je geluk hebt en als je je netjes gedraagt, kom je binnen als de tent niet te vol is. Je kunt echter alleen bier bestellen als je zit, dus een staand bezoekje heeft minder zin als je gezellig wilt feesten.

In de Hofbrau Festzelt, bekend van de vele (dronken) toeristen en de zogenaamde Kotz-Hügel, kun je als je binnen bent wél aan een sta-tafel staan. Hier is het echter vaak (te) druk in het weekend.

Biertafelstrooptocht

Heb je vroege vogel-kwaliteiten? Doe dan mee aan de biertafelstrooptocht. Om 7.00 u. ‘s morgens strijden mensen al rennend over de Wiesn om als snelste de eerste vrije biertafels te bereiken, waar vanaf 9.00 u. bier geschonken wordt.

Je ziet zo vroeg al veel feestvierders in Lederhosen en Dirndl over de Wiesn rennen. Een beleving op zich, maar niet aan te raden als je het tot de afterparty vol wilt houden 😉

Gegarandeerd een plek aan een biertafel hebben

Het is veel chiller om tijdens je weekendje Oktoberfest uit te kunnen slapen na een lekker ontbijtje pas naar de Wiesn te gaan. Wil je gegarandeerd een plek aan een biertafel hebben? Boek dan een reis naar het Oktoberfest in München.

Let op: er zijn partijen die “goedkope” reizen aanbieden naar München, bestaande uit een hotel + “plek aan een biertafel”. Het gaat hier dan meestal om een hotel ver van het Oktoberfest af en een plekje aan een biertafel in een kleine biertent. Jammer, vinden wij. Als je gaat, ga dan goed!

Afterparty’s

Omdat de Wiesn, het Oktoberfest-terrein, al sluit rond 23.00 u., gaan veel bezoekers daarna naar afterparty’s. Die vinden niet midden in het centrum plaats, maar vaak daarbuiten, in clubs of bierkelders.

Meer info?

Wil je meer informatie over het Oktoberfest in München en naast het ticketpakket ook een accommodatie via ons boeken? Neem dan contact met ons op en vink in het contactformulier “Oktoberfest München bezoeken” aan.

Neem contact op  

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.