14 september 2018

Dirndl-trends voor 2018: zacht en naturel

Op zaterdag 22 september barst het grootste bier- en volksfeest ter wereld weer los in München: O’Zapft is! Team Oktoberfestfan.nl volgt het nieuws, de ontwikkelingen en de kledingtrends voor dit jaar uiteraard weer op de voet. 

Mariken, fervent Oktoberfestbezoeker en trendwatcher voor Trachtenkleding, bestudeerde de Dirndl-trends voor dit jaar. Zij schreef een gastblog. Lees je mee? It’s worth it 😉

Less is more

Zoals op elk festival is het ook hier zien en gezien worden, dus hoogste tijd om eens na te gaan hoe je dit jaar op de Wiesn de show steelt en welke Dirndl-trends je op de voet moet volgen.

De beste samenvatting voor de Dindl-trends van 2018 is eigenlijk: terug naar vroeger. De dirndls zijn langer (minimaal op de knie) en vrij klassiek van snit. Ook de retro (vintage) dirndl zie je veel, inclusief de hoger gesloten blouse. De trend van eerdere jaren ‘minder is meer’ zet dus nog even door. Gelukkig hoeft het zeker niet saai te worden; kant is de nieuwe stof voor zowel je schort, als voor je blouse (stukjes of helemaal, net wat je wil).

dirndl trend  

Bron: Alpenhertz.de

Dirndl trends: zachte en pastelkleuren

De dirndlkleuren van 2018 zijn zacht: met blauw, donkerrood, mauve, saliegroen en pastelkleuren zit je sowieso goed. Ook de make-up is vrij naturel (lees: je ziet het niet, maar het resultaat is een perfecte huid met gezonde glow en sprekende ogen…). Stiekem dus toch best wat make-up: Duitse dames zijn hier erg goed in! Rozen zijn dit jaar de favoriete versiering, of dat nu geborduurd op het lijfje is, in print op de jurk of op een band in je haar.

   

Bron: Dirndl-online.net / Pinterest

De finishing touch: erg belangrijk

Om het af te maken nog wat vlechtwerk in je haar; of het nu een krans om je hoofd is, een visgraat, een zijvlecht of enkel een klein gevlochten stukje haar.. als het maar geknoopt of gevlochten wordt! Hup schoenen aan (pumps staan prachtig maar zijn niet echt praktisch voor een dag op de Wiesn, op loafers en ballerina’s daarentegen huppel je zó naar de afterparty!) en gáán: ein Prosit der gemütlichkeit!

 

Bron: Clara-dorothea.com / Woman.at

Tip van de dag

Wil je wel mee met de Dirndl-trends, maar heb je daar even geen geld voor? Je hoeft natuurlijk niet steeds een hele nieuwe dirndl aan te schaffen; een andere schort of blouse kan al een heel verschil maken!

Geld over?

De duurste dirndl ter wereld vind je hier: https://www.vogue.de/mode/mode-news/luxus-dirndl. Voor slechts €42.600 is deze dirndl van jou, inclusief details van 18-karaats goud, parels en diamanten.

Wie weet tot in München,

Ciao und Ein Prosit,

Mariken Jacobs

Bronnen: https://www.elle.de/dirndl-trends-2018-oktoberfesthttps://www.alpenwahnsinn.de/Wiesn-Dirndl-Trends-2018,68t.htmhttps://www.instyle.de/fashion/dirndl-trends-2018http://trachtenrausch.com/wiesn-trends.htmlhttps://www.brigitte.de/beauty/frisuren/oktoberfest-frisuren-die-schoensten-dirndl-frisuren-11233668.html

Foto in header: https://www.cocovero.com

Leuke, betaalbare Dirndl kopen?

Ga je mee met de trends, dan betaal je daar uiteraard ook voor. Een leuke traditionele Dirndl of een instapmodel kopen voor een goede prijs? Daarvoor ben je bij onze partner Oktoberfestwinkel.nl aan het juiste adres.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.