25 mei 2018

Gave tuin-tip: pimp een biertafelset!

Net zoals steeds meer biergartens hun intrede maken in Nederland, zo zie je ook steeds meer biertafelsets bij horecagelegenheden, op bruiloften én in de tuin van de buren. Is zo’n “ouderwetse” houten set misschien net iets te Duits voor je? Niet getreurd!

Verf je biertafel

Zo’n ouderwetse Duitse biertafelset van blank hout en een donkergroen of zwart stalen onderstel, is misschien nét niet wat je zoekt. Leuke tip: pimp eens een (oude) biertafelset. Denk bijvoorbeeld eens aan een helemaal zwarte of helemaal witte matte of glanzende set. Ook kun je een houten set opschuren en deze een andere houtlook + een wit of zwart onderstel geven.

Een biertafel in huis

Deze zomer geen tijd? Ook binnen kan een biertafel hartstikke leuks staan. Bekijk onderstaande foto’s alvast eens voor inspiratie en kijk ook eens rond op Pinterest. Daar vind je gegarandeerd wat leuks!

biertafel zwart

Bron: Biertafel.nl/Pinterest

biertafel wit

Bron: Pinterest

biertafel wit

Bron: Pinterest

Oorsprong van de biertafel + etiquettes

Een biertafel is een (simpele) houten opstelling, bestaande uit een houten tafel en 2 bankjes, die vaak inklapbaar zijn. Biertafels worden in biergartens en op het Oktoberfest in rijen opgesteld, vaak aan elkaar vast. Bezoek je het Oktoberfest in München? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de etiquettes. Aan een biertafel kunnen zo’n 8 tot 10 personen plaatsnemen. Vaak is het krap; maar dat is nou juist de lol van het Oktoberfest. Aanschuiven en plezier maken met je (nieuwe) buren! Vaak zie je feestvierders naarmate de avond vordert op de banken gaan staan van de biertafel. Een biertafel of het bankje is in principe sterk genoeg om dit gewicht te houden, tenzij er té wild gefeest wordt 😉 Hoe dan ook: een biertafel kan zeker op jouw Oktoberfest niet ontbreken.

Bierton

Geen ruimte voor biertafels? Dan is een bierton ook een optie. Een bierton is een biervat dat gebruikt wordt als bartafel. Een afwisseling tussen biertonnen en biertafels is natuurlijk ook een mooi gezicht.

Biertafel huren?

Wil je een biertafel huren voor je tuinfeest of bijvoorbeeld een Oktoberfeest? Wij zijn je graag van dienst op het gebied van eten, schnaps, bierpullen, (aan)kleding, muziek en overige zaken. Bekijk ook eens de pagina DIY, voor tips & tricks omtrent het zelf organiseren van een Oktoberfest.

Snel contact? Bel of App met 06-10397766 of stuur een e-mail naar info@oktoberfestfan.nl.

Ein Prosit!