7 March 2017

Wij proefden voor jullie: de Currywurst-vlaai

Bakkerij Engels uit het Limburgse Grubbenvorst, eerder bekend geworden vanwege hun succesvolle frikandellenvlaai, benaderde ons met heuglijk nieuws. Voortaan kun je bij hen namelijk ook terecht voor een typisch Oktoberfest-, Après Ski- of Tirolergerecht: de Currywurstvlaai.

Die wilde wij als echte Oktoberfest-kenners natuurlijk graag even proeven. De vlaai arriveerde netjes verpakt in een mooie doos met genoeg koelelementen. Omdat we niet direct in de gelegenheid waren de vlaai te proeven, vroren we hem eerst even in. Een week later ontdooiden we de vlaai, waarna we deze op 200 graden 8-10 minuten in de oven deden. Vlak daarna hing er een heerlijke geur in de keuken die hongerig maakte. Dat beloofde in ieder geval veel goeds.

En maakt Bakkerij Engels de belofte waar? Zeker! De vlaai had precies lang genoeg in de oven gestaan en zag er knapperig uit. We sneden een puntje af en genoten van een hartige taart, vol met heerlijk kruidige Currywurst, een lekker curryachtig sausje en her en der een sliertje ui. We kozen ervoor extra curry op ons bordje te doen en ook die smaakte als een prima dipje bij de vlaai. Ook uitjes en mayo zijn volgens Bakkerij Engels heerlijk bij dit gerecht.

Conclusie: wil je op een feestje met een originele snack voor de dag komen? Deel dan eens puntjes Currywurst-taart uit!

Het recept van Bakkerij Engels? Dat blijft geheim.

Wij weten in ieder geval dat je voor echt goede Wurst en een gave Wurst-foodtruck altijd terechtkunt bij onze partner Wurstmeister.

Guten Appetit Leute!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.