Hoekse Bierfest

Een nationale klassieker!

hoekse bierfest 2024
Evenementen

Hoekse Bierfest 2024: “We doen het beter dan in Duitsland”

Op zaterdagavond 5 oktober 2024 vindt de elfde editie van het Hoekse Bierfest plaats. Het feest in Strijen is inmiddels een gevestigde naam in oktoberfest-land. We interviewden Adrie Plomp, die samen met een compagnon oprichter en organisator van het event is:

Adrie: “We zijn elf jaar geleden gestart en ieder jaar doorgegroeid. Nadat we op het NOS-journaal kwamen, ontvingen we ook bezoekers van buiten Strijen. Denk aan bezoekers vanuit de randstad, maar inmiddels komen ook Duitsers naar ons. In totaal kunnen er zo’n 4000 bezoekers in onze oktoberfest-tent. We vinden het belangrijk dat we een authentiek oktoberfest blijven en geen verkapt Après-ski-feest worden. We hebben niet voor niets een “grensovergang” gemaakt, waar je Strijen verlaat en Duitsland ingaat.”

Complete avondshow

Adrie vervolgt: “Omdat we ons evenement serieus nemen, vinden we het bijvoorbeeld ook belangrijk dat iedereen op tijd binnen is. Er zit namelijk echt een opbouw in het programma. We doen een soort Hollywoodachtige opening om 18.00  uur, met verschillende schutterijen uit de regio en het traditioneel aanslaan van het eerste vat Oktoberfestbier. We hebben samen met een artiestenbureau ook dit jaar weer een unieke show samengesteld. Zo komt er ieder jaar een Duitse band optreden (dit jaar Hessentaler), maar ook Otto Lagerfett en Anita’s schlagerparade komen voorbij. De dj draait alleen maar Duitse nummers en is niet om te kopen. Voor ons is dat niet meer dan gewoon.”

Het Hoekse Bierfest presenteert een complete avondshow

Niet stilvallen

Adrie: “Onze insteek is altijd geweest: we gaan het béter doen dan in Duitsland. We zijn als organisatie zelf fervente bezoekers van het Oktoberfest in Duitsland en München. In Duitsland is het natuurlijk geweldig geregeld qua aankleding, eten en bediening, maar de band wil bijvoorbeeld nog wel eens een half uurtje pauze nemen. Dan sta je daar als bezoeker ineens te niksen. Wij gaan gewoon door. Non-stop feest vinden we heel belangrijk.”

60% vrouwelijke bezoekers

“We zijn ook “overbeveiligd” zeg ik wel eens. Minstens 60% van onze bezoekers is namelijk vrouw. We zijn daarom superstreng op gasten die handtastelijk worden of ongepaste opmerkingen maken. Iedereen komt bij ons trouwens gekleed in Dirndl of Lederhosen. Je voelt je bij ons echt een vreemde eet in de bijt als je in je gewone kloffie komt.”

Paulaner-bier

Adrie vervolgt: “We schenken het echte Paulaner Weizen, een bekend biermerk uit München. Om ervoor te zorgen dat we dit bier kunnen tappen, lopen er speciaal twee technische mensen rond. Verder kun je ook gewone pils, wijn, rosébier en fris verkrijgen en ook hebben we onze eigen Hoekse Vleugel-shots. Je kunt bij ons halve liters en liters bestellen, uiteraard in mooie bierpullen. Daarnaast serveren we typische Bayerische gerechten als Kalte Platten, friet met Schnitzel en Kip en broodjes Wurst.”

Tickets en arrangementen

“Onze tent is heel gevarieerd ingedeeld. Dit geeft een prachtig gezicht, maar zo kunnen we ook voor ieder wat wils bieden. Er zijn verschillende tickets en arrangementen beschikbaar. Naast losse tickets, bieden we terrassen met sta-tafels voor 10 of 6 personen. Ook kun je een gewone biertafel reserveren. Daarnaast zijn er arrangementen inclusief een liter bier en een Kalte Platte of all inclusive VIP-arrangementen beschikbaar.”

Floorplan oktoberfesttent Hoekse Bierfest Strijen

Floorplan Oktoberfest-tent. Copyright: Hoekse Bierfest Strijen

Bedrijfsuitje

“Het Hoekse Bierfest is inmiddels een populair oktoberfest-bedrijfsuitje, met name door onze professionele aanpak, terrassen en arrangementen. Er zijn verschillende hotels bij ons in de buurt, waar je kunt overnachten en waar we onze buslijnen eventueel langs kunnen laten rijden. Uiteraard denken we ook graag mee over exclusief vervoer van en naar je bedrijf. Mocht je met veel medewerkers of relaties willen komen, dan kunnen we zelfs een terras tot 160 mensen voor je reserveren.”

Hoekse Bierfest bezoeken?

Adrie sluit af: “Wil je het Hoekse Bierfest bezoeken met je bedrijf? Mail info@hoeksebierfest.nl. We kijken dan graag met je mee voor een aanbod op maat. Als particulier kun je tickets kopen via de website van het Hoekse Bierfest.”

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.