Oktoberfeest Sittard 2023

Het grootste oktoberfeest van Nederland

Wiesnfest sittard
Evenementen

Oktoberfeest Sittard 2023

Oktoberfeest Sittard vindt in 2023 plaats van vrijdag 13 t/m woensdag 18 oktober. Het is het grootste Oktoberfest van Nederland.

Naast het Oktoberfeest, is er op de Schootsvelden een grote spectaculaire Oktoberfeestkermis te zien, met een grote Duitse Biergarten met iedere dag Oktoberfest-livemuziek. Ook staan er attracties verspreid door het centrum van Sittard.

Bekijk voor een indruk van Oktoberfest Sittard 2023 alvast het programma uit 2022:

Line-up Oktoberfest Sittard

Grote publiekstrekkers van het Oktoberfeest Sittard zijn dit jaar onder andere Heimatdamisch, Voxxclub, Powerkryner, South Brass, Sumpfkroten, Grubertaler, Palemiger Spatzen, Miljö, Black Föoss, Zellberg Buam, Domstürmer, Brings, Die Fetzig’n, Müncher Zwietracht, Geri der Klostertaler en DJ Ötzi & Band. Ook Die Draufgänger, Die Dorfrocker, Fääschtbänkler, The Trammps en Die Schürzenjäger zijn te bewonderen in Zuid-Limburg.

Volta Limburg Biergarten

Het “Oostenrijkse Almdorp” keert in oktober groter dan voorheen terug. Bezoekers vinden er o.a. de Volta Limburg Biergarten en de traditionele Zuidlease Almhütte waar Duitse en Oostenrijkse gerechten geserveerd worden. Nieuw is de opzet van het Brauhaus Brand: een paviljoen met Duitse uitstraling.

Club zum Blauen Himmel

Nieuw dit jaar is Club zum Blauen Himmel: een prachtige, oude verlaten bioscoop waar je feestviert onder het genot van exclusieve dranken. Duitse gezelligheid en muziek, maar in nieuwe underground-stijl. Je beleeft het Oktoberfeest op een compleet nieuwe manier. De club is gratis toegankelijk.

Oktoberparade en Rimpelpop

Oktoberfeest Sittard trapt af met de grote traditionele “VDL Oktoberparade” met internationale deelnemers op vrijdagavond met als hoogtepunt de intocht van Miss Oktoberfeest 2022. Ook Lollypop (voor de jeugd), Rimpelpop (voor de ouderen) en SimmeSaame (voor mensen met een beperking) staan weer op het programma.

Kampioenschap speed carven

Ook vindt het kampioenschap ‘speed carven’ plaats. Speedcarvers zijn beeldhouwers met motorzagen. Zij strijden op vrijdag, zaterdag en zondag om de Oktoberfeest Sittard-bokaal. De kunstwerken worden per opbod verkocht tijdens de Kiwanis Charity-avond.

Ticketverkoop Oktoberfeest Sittard

Wil je ook naar Oktoberfeest Sittard gaan? Goed plan! Ook als “buitenstaander” ben je van harte welkom om dit prachtige oktoberfeest te ervaren. Tickets (passe- partouts en dagtickets), zijn verkrijgbaar via de website van Oktoberfeest Sittard.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.