Oktoberfest Stuttgart 2021: afgelast

4 miljoen gefascineerde bezoekers

oktoberfest stuttgart 2021
Evenementen

Oktoberfest Stuttgart 2021 bezoeken?

Oktoberfest Stuttgart, ook wel het Canstatter Volksfest (of Stuttgart Beer Festival), is in 2020 helaas afgelast vanwege de Corona-crisis. Oktoberfest Stuttgart 2021 vindt plaats van 24 september t/m 10 oktober.

UPDATE 25 juni: Oktoberfest Stuttgart 2021 gaat niet door vanwege de Corona-pandemie. De organisatie zegt daarover op de website:

“Unfortunately, there will be no festival on the Cannstatter Wasen. As announced by the City of Stuttgart, the Cannstatter Volksfest cannot take place this year due to the Corona pandemic, neither as the regular full-blown version nor a mini autumn festival. After intensive discussions on Wednesday (9 June 2021), the federal capital Stuttgart, the in.Stuttgart Veranstaltungsgesellschaft, the fun fair operators and the various traders all agreed to cancel this year’s event.” 

Het Cannstatter Volksfest, dat plaatsvindt op de Canstatter Wasen (in München noemt men het terrein ‘Wiesn‘), is al meer dan 200 jaar enorm populair. Het werd in 1818 opgericiht door King Wilhelm I van Württemberg en zijn vrouw Katharina en inmiddels trekt het jaarlijks ongeveer vier miljoen bezoekers van heinde en verre naar Stuttgart.

Oktobefest Stuttgart heeft ook een kleinere versie van het Oktoberfest: het Frühlingsfest.

Oktoberfest Stuttgart: vier miljoen gefascineerde bezoekers

Het Canstatter Volksfest is niet alleen het grootste festival in deelstaat Baden-Württemberg; het heeft ook één van de grootste kermissen van heel Europa en er is, net zoals op alle grote Oktoberfeesten, een festival-parade.

Het Oktoberfest is ook populair bij veel Nederlanders, omdat het een écht en groot Oktoberfest is. Er zijn maar liefst 9 biertenten te vinden. Bezoekers zijn daarnaast gefascineerd door de bijzondere sfeer van de immense kermis met spectaculaire attracties: één van de grootste kermissen van Europa.

Een kleurrijke vlooienmarkt

Even klaar met proosten? Bij het feest hoort ook een kleurrijke vlooienmarkt. Deze markt, met meer dan 50 kraampjes in sieraden, kunst, thee, kruiden, cosmetica, geschenken etc., behoort vanaf het begin tot het Canstatter Volksfest. Je kunt hier, weg van de drukte van het Oktoberfest, even heerlijk rondwandelen en winkelen in ontspannen sfeer.

Oktoberfest Stuttgart: meer party, minder traditie

Het Oktoberfest in Stuttgart is minder traditioneel dan in München en er is een hele andere feest-sfeer. Daarover lees je meer op deze pagina.

Vragen? Wij zijn niet voor niets Oktoberfest-fan en vertellen je graag meer over onze grootste passie: het Oktoberfest.

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.