19 april 2024

Beieren verbiedt wiet roken op het Oktoberfest

Op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld met miljoenen bezoekers, mag geen wiet gerookt worden. De deelstaat Bayern kondigde afgelopen dinsdag 16 april het verbod aan.

Op 1 april heeft Duitsland het roken van recreatieve cannabis gelegaliseerd, maar dat betekent niet dat dit ook mag op het Oktoberfest . De Zuid-Duitse deelstaat gaat het roken van cannabis verbieden op openbare festivals als het Oktoberfest München 2024, in Bayerische biergartens, buitenruimtes in restaurants en cafés, maar ook grote stadsparken als de “Englischer Garten” en andere openbare ruimtes.

Bescherming van de gezondheid

Het conflict betreft ook het verhitten en verdampen (vapen) van wiet en cannabisproducten, zo meldt het Duitse persbureau dpa . Beierse minister van Volksgezondheid Judith Gerlach: “Ons doel is om cannabisgebruik in openbare ruimtes onzichtbaar te maken. Dat is belangrijk voor de bescherming van de gezondheid en vooral voor de bescherming van kinderen en jongeren.”

Oktoberfestbier en Wiesn-koks

Wil je niet “nuchter” gaan feesten in München? Niet getreurd. Naast oktoberfestbier (alcohol is bewezen effectief voor de gezondheid), blijft ook het Oktoberfest-medicijn Wiesn-koks gewoon verkrijgbaar. Het zuivert je neus en geeft je een sugar rush.

Ein Prosit!

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.