29 mei 2024

Dancehit L’amour Toujours verboden op Oktoberfest

De dance-hit L’amour Toujours is dit jaar verboden op het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest ter wereld. De hit heeft in Duitsland een extreemrechtse bijbetekenis gekregen en meerdere dj’s in Duitsland willen het nummer om die reden niet meer draaien.

Zo was er in Duitsland landelijke aandacht voor een voorval op het Waddeneiland Sylt. Ze zingen op het bekende deuntje van L’amour Toujours “Deutschland den Deutschen” en “Ausländer raus” (“Duitsland voor de Duitsers” en “buitenlanders eruit”). Later volgde een vergelijkbaar incident op een ander festival.

Extreemrechtse meme

Een pakkend nummer, dat totaal a-politiek overkomt, wordt nu ingezet om een extreemrechtse boodschap over te brengen. Door de ophef die inmiddels ontstaan is, hebben honderdduizenden mensen onbewust naar een extreemrechts deuntje geluisterd en als rechtse ‘meme’ is het daarom een doorslaand succes. Dj Gigi D’Agostini heeft inmiddels ook gereageerd en geeft alleen aan dat zijn lied over de liefde gaat.

Verboden

“We willen het verbieden en ik ga het verbieden”, zei Oktoberfest München-festivalbaas Clemens Baumgärtner. Hij vertelde dat het nummer zelf niet extreemrechts is, maar dat het de afgelopen maanden wel “duidelijk een extreemrechtse bijbetekenis heeft gekregen” in Duitsland.

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.