26 April 2019

Duitsland gaat los tijdens Tanz in den Mai

Dinsdag 30 april viert ganz Duitsland weer feest tijdens ‘Tanz in den Mai’, één van de bekendste feestdagen van onze Oosterburen. Door heel Duitsland vinden feesten plaats met de meest vette line-ups in allerlei muziekstijlen. 

De nacht van 30 april op 1 mei staat ook bekend als ‘Walpurgisnacht’. Wat? Walpurgisnacht? Jep. In het kort: de naam Walpurgisnacht voert terug naar de heilige Walburga, die op 1 mei herdacht werd. Volgens de eewenoude legende ontmoetten de dienaren van Satan elkaar tijdens Walpurgisnacht op de Blocksberg, waar zij tijdens deze “magische nacht” kattenkwaad uit zouden halen.

Het lekkere weer-seizoen inluiden

Om de boze heksen te verdrijven, ontstond de gewoonte de maand mei in te luiden met dans. Nu viert Duitsland tijdens Tanz in den Mai óók de start van het warme seizoen en het lekkere weer. Een nationale feestdag die lijkt op Koningsdag dus, alleen dan met een andere aanleiding 😉

Tanz in den Mai bezoeken vlak over de grens

Doen! Tal van clubs, bars, discotheken, pleinen en straatfeesten, van Berlijn tot Krefeld, hebben op 30 april tijdens Tanz in den Mai de vetste line-ups. Alle muziekstijlen die je maar kunt verzinnen, komen voorbij. Wil je in de buurt gaan? Hier vind je de vetste feesten in het Rhein- en Ruhrgebied.

Online feestagenda

Houd jij van de Duitse cultuur, gemütlichkeit en alle gave feestjes die daarbij komen kijken? Houd dan onze online feestagenda in de gaten. Zelf een feest met een Duits tintje in onze agenda laten zetten of meer informatie over onze diensten?

Mail info@oktoberfestfan.nl   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.