28 maart 2018

Frühlingsfest München: Oktoberfest in de lente

Van 20 april tot 8 mei 2018 vind het Fruhlingsfest weer plaats in Munchen. Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München en Stuttgart en daar komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af.

Op het Oktoberfest daarentegen, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af.

Op het Frühlingsfest zijn een aantal biertenten, grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties. Daarnaast is er vaak een vlooienmarkt, vuurwerkshow  en andere activiteiten. Het is minder toeristisch dan het Oktoberfest in Munchen en je ervaart daardoor een authentiekere, Duitse sfeer.

Biertenten Fruhlingsfest

Het feest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Er zijn twee feesttenten: het Bayernland en de Hippodrom (advertentie), die intussen een nieuw thuis hebben gevonden op het Lentefestival. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Ga jij een kijkje nemen?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Boek een Airbnb, hotel of camping: het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar verder is het lekker weer tijdens het Frühlingsfest.

Ga je meteen voor groot? Boek dan een reis naar het Oktoberfest in München. Uiteraard kun je zelf je reis boeken en samenstellen, maar het is aan te raden een ticketpakket te boeken: zo ben je zeker van een plek aan een biertafel en tickets voor de vetste afterparty’s. Jetzt geht’s looooooos!