18 april 2019

Frühlingsfest München: Oktoberfest in de lente

Van 26 april tot 12 mei 2019 vindt het Fruhlingsfest weer plaats in München. Het Frühlingsfest is een “klein Duits Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München en Stuttgart en daar komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af.

Op het Oktoberfest, komen zo’n 5 a 6 miljoen mensen af.

Op het Frühlingsfest zijn een aantal biertenten, grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties. Daarnaast is er vaak een vlooienmarkt, vuurwerkshow  en andere activiteiten. Je ervaart er een authentiekere, Duitse sfeer.

Biertenten Fruhlingsfest

Het feest gaat traditioneel van start met schoten in de lucht en een parade met paarden en wagens van de bierbrouwerijen en mensen gekleed in traditionele klederdracht. Er zijn twee feesttenten: het Bayernland en de Hippodrom (advertentie), die intussen een nieuw thuis hebben gevonden op het Lentefestival. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

De beste indruk van het Frühlingsfest krijg je als je dit filmpje bekijkt:

Hoe kom je op het Frühlingsfest?

Je kunt op allerlei manieren gemakkelijk in München komen. Ga met de auto, het vliegtuig, neem de FlixBus of de trein (NS International). Boek een Airbnb, hotel of camping: het kan ‘s nachts wat koud zijn, maar verder is het lekker weer tijdens het Frühlingsfest.

Oktoberfest München 2019

Uiteraard zijn wij niet voor niks ‘Oktoberfestfan’: het Oktoberfest is het grootste bier- en volksfeest ter wereld en het summum van Duitse volksfeesten. Wil je echt goed gaan? Ga dan naar het Oktoberfest. Wij delen graag onze kennis, tips en tricks over het Oktoberfest met je. Meer over Oktoberfest München en onze campingreis naar het Oktoberfest (aanrader!) vind je hier. Bis bald!

Neem voor meer informatie over Oktoberfestfan en onze andere diensten contact op met info@oktoberfestfan.nl bel of App met: 06-10397766.