1 May 2021

Oktoberfest in Dubai duurt 6 maanden

Het is nog op het moment van schrijven nog steeds onduidelijk of het Oktoberfest in Munchen door kan gaan. De hoop op doorgang wordt helaas iedere week minder. In mei valt de beslissing. Deze week schreven de Duitse media over een Oktoberfest in Dubai.

Duitse media meldden deze week dat er een kopie van het origineel komt in Dubai. Het Oktoberfest zal geen twee weken, maar liefst zes maanden duren, van 7 oktober tot eind maart 2022. Er komen 32 biertenten, optredens van Duitse bands en artiesten, een reuzenrad en zelfs een kopie van Frau Bavaria, het standbeeld dat aan de rand van de Wiesn, het festival-terrein in Munchen staat.

Ook wordt er bezoek verwacht van beroemdheden als Arnold Schwarzenegger en Pamela Anderson. Daarnaast zouden er innovaties te zien zijn als de langste bierbar ter wereld en een meiboom van 60 meter hoog.

Het festival kopieert veel aspecten van het originele Oktoberfest Munchen. Zo worden niet alleen de bars maar ook het personeel overgebracht vanuit Duitsland. Deze versie van het Oktoberfest zou echter nog groter en internationaler moeten worden.

In de Verenigde Arabische Emiraten valt alcohol onder verboden gedrag. Omdat een 0.0-festival weinig bezoekers zal trekken, wordt schenken van alcohol alleen op het terrein toegestaan. Een shuttle service zet gasten bij hun hotels af, zodat ze niet door de stad gaan struinen.

Oktoberfest Dubai – dat nog niet officieel bevestigd is -, wordt mede georganiseerd door Charles Blume, de organisator van de Berlijnse Kerstmarkt. Volgens hem hebben de autoriteiten van Dubai al groen licht gegeven.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.