16 september 2023

Oktoberfest München 2023 van start

Vanmiddag om 12.00 uur is het eerste vat aangetapt door de Oberbürgermeister van Bayern en heeft O’zapft is! geklonken. Oktoberfest München 2023 is eindelijk van start gegaan en de sfeer is als vanouds en het is lekker zonnig. Lees hier het eerste nieuws:

Het Oktoberfest in München is ook wel de ‘moeder der Oktoberfeesten’. Het Oktoberfest 2023 vindt plaats op de Wiesn, een terrein waar 14 grote en 21 kleine biertenten staan en met in totaal 119.000 zitplaatsen. Daarnaast vind je er een gigantische kermis. Er worden dit jaar weer zo’n 6 a 7 miljoen bezoekers verwacht van over de hele wereld.

Naar verwachting reizen weer vele duizenden Nederlanders (inschatting) naar München. Opvallend is dat steeds meer Nederlanders echte “Trachtenkleding” (kwalitatieve Lederhosen en Dirndls) aanschaffen of huren en de traditie daarmee respecteren.

Duurzaamheid en voorkomen van ongewenste sexuele intimidatie

Het Oktoberfest in München staat niet alleen bekend als een feest met een sterk duurzaamheidsconcept; op het feest bestaat sinds 2003 ook het concept “Sichere Wiesn”. De campagne behoedt vrouwen voor ongewenste sexuele intimidatie of betastingen.

Nieuwigheden

Nieuwigheden op de Wiesn zijn onder andere fonteinen met gratis drinkwater, vanwege de telkens hoger wordende bierprijzen, die ieder jaar weer bediscussieerd worden. Een liter bier kost nu rond de 14.50,-. Ook zijn er twee grote oktoberfest-tenten die voor het eerst uitsluitend biologische “Hendl” verkopen.

Wirtshauswiesn

In de stad München vindt ondertussen ook de Wirsthauswiesn weer plaats. Deelnemende restaurants en biergartens nemen de sfeer van het Oktoberfest over. Ze serveren Bayerische lekkernijen, zelfgebrouwd Wiesn-bier en er is live, Bayerische muziek.

Live op de radio

Vanochtend om 10.15 uur was collega Niels van Oktoberfestwinkel.nl al live op de radio. Hij vertelde in het Radio 2-programma Het Oor Wil Ook Wat over het Oktoberfest. Luister het fragment hier terug, vanaf 18:30 minuten.

Live-beelden van Oktoberfest München

De eerste bezoekers zitten klaar voor de opening in de Pschorr Bräurosl Festzelt.

Een zonnige start van de Wiesn 2023

Vanochtend kregen we al de eerste live-beelden door, van een vriendengroep die in de Pschorr Bräurosl Festzelt klaarzit voor de grande opening en de zonnige Wiesn. Volg ons op social media (Facebook of Instagram) voor meer oktobefest-beelden.

Ben je zelf in München? We vinden het geweldig als je ons wat beelden toestuurt via redactie@oktoberfestfan.nl of via een pb’tje op social media @oktoberfestfan.nl.

Wil je het feest last-minute bezoeken? Vul ons contactformulier in en vink aan “Oktoberfest München bezoeken”. We kijken dan met je mee naar de mogelijkheden.

Neem contact op  

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.