3 May 2021

Oktoberfest Munchen 2021 afgelast: de details

Vandaag maakten burgemeester Dieter Reiter en premier Markus Söder, van de deelstaat Beieren, tijdens een persconferentie bekend dat Oktoberfest Munchen 2021 niet doorgaat. Al eerder gingen er geruchten, die vandaag dus definitief bevestigd werden.

Reiter gaf aan dat het geen gemakkelijke beslissing was, maar dat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van mensen de boventoon voert ten opzichte van de interesse in het feest.

Het was volgens hen nodig het evenement op tijd te annuleren vanwege de grote financiële verplichtingen die betrokken bedrijven en de stad anders waren aangegaan. Een tweede reden is mogelijke imagoschade van het merk Oktoberfest. Een derde reden, aangehaald door Söder, is dat het niet realistisch is een dergelijk Oktoberfest te vieren met mondkapjes en een afstandsplicht.

“Een beetje Wiesn gaat niet”

Reiter hoopt op begrip. Hij weet dat het voor de bezoekers, feesttenten, medewerkers en alle andere betrokkenen en organisaties een flinke klap is, maar “een beetje Wiesn gaat niet.”

Sommer in der Stadt 2021

Oktoberfest-chef Clemens Baumgärtner heeft hoop op weer een nieuwe editie van een gedecentraliseerd Oktoberfest, zoals Sommer in der Stadt 2020. Toen stonden restaurantjes, biergartens, culturele podia, sportactiviteiten en kermisattracties verspreid over de stad opgesteld in verschillende stadsdelen.

Alternatief Oktoberfest van Oktoberfestreizen

De grootste organisator van Oktoberfest-trips in Nederland, Oktoberfestreizen.nl, laat weten een alternatieve Oktoberfestreis te organiseren, zodat er toch gefeest kan worden.

“Daar hebben wij reeds in de winter samen met de beste oktoberfest-aanbieders voor om de tafel gezeten en een geweldig programma samengesteld. Onze feest-pakketten blijven ongewijzigd. Wel wordt de Meet & Greet-locatie mogelijk gewijzigd en ook wordt het feest dat normaal in de biertent op de Wiesn plaatsvindt, verplaatst naar een alternatieve locatie. De Oktoberfestavond vindt plaats op dezelfde locatie.

Je kunt in 2021 dus toch een weekend Oktoberfest vieren in Munchen. Dit mooie weekend buiten de gebaande Oktoberfest-paden, maar in deze mooie Bayerische stad en met feest en vrienden, zal zeker in ieders geheugen gegrift blijven.”

Kijk voor meer informatie over de alternatieve reis op de website van Oktoberfestreizen.nl.

Zelf een Oktoberfest organiseren of naar het alternatieve Oktoberfest in Munchen?

Wij vertellen je graag meer over onze grote passie: het Oktoberfest.

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.