12 juni 2024

Heb jij de serie Der Theo gekeken?

Cabaretier Theo Maassen lanceerde rondom het EK 2024 in Duitsland een nieuwe 6-delige serie: Der Theo. Hij onderzoekt in de serie wat wij van de Duitsers kunnen leren en koppelt de opgedane kennis terug naar trainer Ronald Koeman.

In een duo-voetbalshirt (deels Duits, deels oranje) trekt Theo er als “spion van oranje” op uit in zijn oranje volkswagenbusje. Theo groeide als kind op in Duitsland en verloor dus als enige jongetje de WK-finale van ’74.

Duitse cultuur

Alhoewel de serie over het algemeen kan rekenen op gemengde reacties, is het wat ons betreft een herkenbare en mooie serie voor liefhebbers van de Duitse (feest)cultuur. Zo onderzoekt Theo het verschil in humor, geschiedenis, mentaliteit, feest, sport, voetbal, eten, drinken en andere cultuurkenmerken. Want cultuurverschillen zijn er, und viel, sehr viel! Ook komen er veel leuke Duitse en Oktoberfest-hits voorbij in de serie en uiteraard verschijnt Theo ook in traditionele Lederhosen.

Bier und Bratwurst: aflevering 5

Oktoberfest-fans zouden wat ons betreft (het begin van) aflevering 4: Pop-Kultur en de hele aflevering 5: Bier und Bratwurst, zeker moeten terugkijken. Wist je dat Duitsers vinden dat bier de mensen verbindt en dat Duits bier beter gebrouwen is dan Nederlands bier? Wist je ook dat bier eigenlijk uitgevonden is door vrouwen? En dat mannen die van hun vrouw houden zittend plassen? 😉 Kijk aflevering 5, Bier und Bratwurst hier, aanrader!

Afleveringen Der Theo

De 6-delige serie Der Theo heeft de volgende afleveringen:

  • Aflevering 1, zaterdag 18 mei: Viel Spaß
  • Aflevering 2, zaterdag 25 mei: Don’t mention the war
  • Aflevering 3, zaterdag 1 juni: Mensch-Machine
  • Aflevering 4, zaterdag 8 juni: Pop-Kultur
  • Aflevering 5, zondag 9 juni: Bier und Bratwurst
  • Aflevering 6, dinsdag 11 juni: Die Mannschaft

Je kunt alle afleveringen van Der Theo kijken op NPO Start.

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.