5 juli 2024

Urinoir voor vrouwen gespot op internationale festivals

Op verschillende internationale festivals is het roze urinoir gespot voor personen die hurkend plassen. Zo kunnen ze snel, veilig en hygiënisch hun behoefte doen in openbare ruimtes, tijdens evenementen en op festivals.

Lapee

Het grijze urinoir voor mannen, ook wel “plaskruis”, is haast niet meer weg te denken, maar voor mensen die hurkend toiletteren, is in het openbaar gaan vaak een uitdaging. Lange wachttijden, op moeten houden of op een geïmproviseerde onveilige plek gaan zitten: fijn is het allerminst. Lapee levert een positieve bijdrage aan de strijd rondom gendergelijkheid en inclusie, omdat het een alternatief biedt voor de traditionele, gender-specifieke toiletten. Je loopt gewoon om het hoekje en kunt vervolgens met 3 mensen tegelijkertijd zitten op het potje. Je hoofd blijft overigens wél boven Lapee uitsteken, dus het is misschien nog wel even wennen in het begin, maar ook lachen, gieren, brullen 😉

Duurzame keuze

Volgens de website van Lapee, is Lapee niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook duurzaam. Het product heeft een lange levensduur en is gemaakt van recyclebare materialen. Bovendien gebruikt het geen water en is het stapelbaar om CO2-uitstoot tijdens het transport te verminderen. Dankzij de open structuur is het urinoir zelf-ventilerend en heel gemakkelijk schoon te maken. Dit maakt het een ideaal product voor openbare ruimtes en buitenevenementen.

Urinoir voor vrouwen de Lapee

Fotocredits: Olivia Rohde. Foto header: Sonia Ziegler for Girls Are Awesome. Foto’s genomen tijdens Roskilde Festival Denemarken – 2019.

De oprichters van Lapee

Op de website van Lapee valt verder te lezen dat Lapee is opgericht door Gina Perier, met de steun van mede-architect Alexander. Ze zijn beiden afgestudeerd aan de Royal Danish Academy in Kopenhagen in het voorjaar van 2017. Het duo begon hun samenwerking als studentmedewerkers bij het architectenbureau COBE en als vrijwillige architecten en installatiedesigners voor het Roskilde Festival in Denemarken. Daar zagen ze de dringende behoefte aan een veilige en hygiënische oplossing voor vrouwen en mensen die hurkend moeten plassen. Deze visie, geboren uit hun vriendschap en werkervaringen, leidde tot de oprichting van het product.

LAPEE

Lapee op het Oktoberfest?

Na al die liters bier moeten we tijdens een internationaal volksfeest als het oktoberfest natuurlijk overmatig vaak naar de wc. Bovendien loopt het Oktoberfest in München voorop op het gebied van duurzaamheid.

Zie jij Lapee ook al op een Oktoberfest verschijnen? Wij zouden er niet van staan te kijken. Goed plan!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.