19 september 2023

Hoe zit het ook alweer met die Dirndl-strik?

Er is geen feest ter wereld waar je zo overduidelijk kunt ontdekken welke dames vrijgezel zijn. Wist je namelijk dat de knoop van de schort van de Dirndl je traditioneel gezien vertelt of een vrouw bezet, vrijgezel, weduwe of zelfs nog maagd is? Hoe dat zit? Nou, zo.

We vallen maar meteen met de deur in huis, want dit is waar je op moet letten:

Hoe knoop je je Dirndl-strik?

Maak snel een printscreen van dit stuk: knoopt een dame haar schort aan de linkerkant dicht (voor de kijkers rechts), dan is zij vrijgezel. Knoopt zij de strik van haar Dirndl aan de rechterkant dicht (voor de kijkers links), dan betekent het dat deze dame bezet is.

Knoopt zij haar schort achter vast, dan is ze weduwe (of serveerster) en knoopt een dame haar schort voor vast, dan is zij zelfs nog maagd…

O ja, let als kijker natuurlijk goed op voor valsspelende dames 😉

Wat is een Dirndl eigenlijk?

Je zult een Dirndl misschien kennen als ‘Tiroler jurkje’ of ‘Oktoberfest jurkje’, maar een Dirndl is voor veel vrouwen in Bayern serious business. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ze worden gedragen tijdens feestelijke gelegenheden. Modemerken presenteren ieder jaar hun nieuwste collectie.

Meer weten? Lees hier alles over de Dirndl.

Dirndl-bh

Een kwaliteits-Dirndl zorgt onder andere voor een prachtig, vrouwelijk decolleté. Om dit te accentueren, dragen veel vrouwen een Dirndl-bh. Heb je deze nog niet in de kast liggen? Lees hier meer over de Dirndl-bh.

Dirndl huren of kopen

Wil je een Dirndl kopen of huren voor jou of je vriendinnen-groep? Wij hebben jarenlange ervaring met het Oktoberfest en vertellen je er graag meer over. Neem contact op via ons formulier en vink aan ‘oktoberfestkleding kopen’ of ‘oktoberfestkleding huren’.

Neem contact op   

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.