26 September 2017

Nederland viert zo’n 200 Oktoberfeesten

Ook dit jaar vullen we onze agenda weer met álle Oktoberfeesten in ons land. Dit jaar is er een lichte stijging te zien ten opzichte van vorig jaar. Er worden in Nederland dit jaar bijna 200 feesten georganiseerd.

De meeste feesten vinden plaats in oktober, maar ook vinden er aankomend weekend al veel feesten plaats. Zo’n 10% van de feesten is nieuw ten opzichte van vorig jaar.

De feesten die in kaart zijn gebracht, zijn “openbare” feesten die in een dorp of stad worden georganiseerd. Opvallend is dat 40% van die feesten meerdaags is. Meer organisatoren dan vorig jaar grijpen de gelegenheid aan het vieren van hun Oktoberfeest te verdelen over verschillende dagen, met bijvoorbeeld een matinee op zondag.

Themafeesten

Naast de “grotere” feesten vinden er tientallen kleinere (privé) Oktoberfeesten als bedrijfsfeesten, studentenfeesten, familiefeesten en feesten van verenigingen plaats met het thema Oktoberfest. Ook is het thema populair voor bedrijfsfeesten.

Limburg is het meest traditioneel

De meeste Oktoberfeesten worden georganiseerd in het Oosten van het Land, Brabant en Limburg. Het grootste en meest langdurende feest van Nederland vindt dit jaar wederom plaats in Sittard. Oktoberfeesten in “Nederlandse stijl” worden het meest georganiseerd. “Hiermee bedoelen we Oktoberfeesten met een moderne insteek, dus met moderne muziek en vaak ook een apres-ski inslag”, vertelt Eric van Duyvenvoorde van Oktoberfestfan.nl. “Oktoberfeesten met een meer traditionele insteek vinden we dit jaar wederom het meeste in Limburg.”

Ook onze Zuiderburen waarderen het Oktoberfest

Ook onze Zuiderburen weten het Oktoberfest te waarderen. Oktoberfest Limburg is het grootste Oktoberfest van België. Ook wordt in de waagnatie in Antwerpen voor de derde keer een groots Oktoberfest gevierd.

Waar de leukste Nederlandse en Belgische Oktoberfeesten plaatsvinden? Dat is te zien in onze feestagenda. Staat jouw feest er nog niet in? Stuur dan een mail naar info@oktoberfestfan.nl.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.