Oktoberfestband Hossa!Hossa!Hossa!

Hossa!Hossa!Hossa! is een 7-koppige Schlager– und Wiesnband uit het Noord-Hollandse Kennemerland, met niet één, maar twee vrouwen “on stage”. De band speelt een aanstekelijke mix van overbekende Duitse en Oostenrijkse schlagers, Oktoberfest klassiekers, Neue Volksmusik, Neue Deutsche Welle en roemruchte Aprés Ski-hits.  Het repertoire bestaat uit liedjes van o.a. Heino, Rex Gildo, Udo Jürgens en Nena, maar ook de muziek van nu komt voorbij.

De Duitse muziekcultuur als leidraad

Hossa!Hossa!Hossa! brengt de Duitse muziekcultuur niet over als een “fout” persiflage. Zij zetten een optreden neer dat ook geschikt zou zijn voor een Oktoberfest in Duitsland of Oostenrijk. Niet de spot drijven met foute jasjes, brillen en pruiken, maar feest vieren vanuit een oprechte liefde en belangstelling voor de Duitse (muziek)cultuur. Hossa!Hossa!Hossa! benadert hun shows uiterst professioneel en de ambities liggen hoog.

Rock-touch

Bijzonder aan Hossa!Hossa!Hossa! is dat een aantal van de bandleden uit het metalcircuit komt. Dat is vooral te horen in het gedeelte van het repertoire dat de Duitse band Troglauer Buam als “Heavy Volxmusic” beschrijft. Stevige rockmuziek met een volkse inslag. Zij spelen nummers van Troglauer Buam, maar bijvoorbeeld ook de Alpenrock van Hubert von Goisern uit Oostenrijk of “Wir wollen die Esibären sehen” van Die Puhdys. Daarnaast is het te horen aan het licht rafelige rockrandje dat zij soms aan de oude vertrouwde klassieke schlagers meegeven.

Oktoberfest-ervaring beleven

Geheel in de stijl van het beroemde Oktoberfest in München verschijnt de band uiteraard volledig in traditionele Beierse Trachtenkleding: echte Lederhosen en Dirndls. De hele show is gericht op beleven van een echte Oktoberfest ervaring. Saufen, singen, spass machen, tanzen und völlig draufgehen. Een avond plezier maken. Een feest van herkenning voor jong én oud.  Dat was niet alleen het idee: dat hebben ze inmiddels talloze keren waargemaakt.

Wie zijn Hossa!Hossa!Hossa!?

  • Marcelino Arconada: elektrische en akoestische gitaren, mandoline
  • ????????: lead vocals
  • Walter van Groningen: elektrische en akoestische gitaren, bouzouki
  • Carlo Hienkens: drums, elektronische drums, backing vocals
  • Frank Jacobs: basgitaar, backing vocals
  • Anja Piels: akoestische en elektronische accordeons
  • Charlotte de Reuver: lead vocals

Boeken?

Wil je Hossa!Hossa!Hossa! boeken jouw feestje? Bel of App met: 06-10397766 of mail naar info@oktoberfestfan.nl.