18 November 2020

Zo snel maak je een Dirndl voor een baby. Cute!

Verveel je je tijdens de lockdown? Is er een baby op komst, bij jou of bij vrienden? Of wil je iemand juist een origineel cadeau geven voor Sinterklaas of kerst? Maak een baby-Dirndl. Schattigheid en blije ouders gegarandeerd!

Je kunt natuurlijk een überschattige baby-Dirndl online kopen, maar wist je dat je deze ook heel gemakkelijk (en goedkoop) zelf kunt maken? Check out hoe je dit snel doet in 3 stappen:

1. Babyjurkje in een leuk patroon

Koop een babyjurkje met een leuk patroontje. Dat kan al voor een paar Euro bij bijvoorbeeld de Wibra of Zeeman. Dirndls en patronen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus een jurkje met mooie bloemetjes of een andere print is de perfecte basis voor een Dirndl.

2. Bijpassende stof voor het schortje

Een schortje is een essentieel onderdeel van een Dirndl, dus ook voor de baby-Dirndl. Koop, bijvoorbeeld op de markt of elders, een (effen) stofje dat mooi past bij het babyjurkje en naai hier het schortje van.

3. Haakjes en lintjes

Bij iedere Dirndl hoort een mooi bijpassend lint. Dat haal je door de op de Dirndl vastgestikte haken. Het oorspronkelijke doel hiervan is dat je deze zo samentrekt, dat je decolleté op z’n mooist uitkomt. Ook op een baby-Dirndl kunnen deze linten en haakjes uiteraard niet ontbreken.

Deze haakjes kun je vaak ook bij bijvoorbeeld bovengenoemde winkels kopen. Lint is eigenlijk altijd wel op de markt te vinden.

Zet de haakjes vast aan de bovenkant van het jurkje, haal het lint hierdoorheen et… voilà. Je baby is klaar om te shinen.

We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Meer weten over Oktoberfest-kleding?

Wil je meer weten over Oktoberfest-kleding of denk je eraan een kwaliteits-Lederhosen of -Dirndl aan te schaffen? Wij vertellen graag over onze passie en helpen je graag verder.

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.