18 December 2020

Gaat Oktoberfest Munchen 2021 door?

Gaat Oktoberfest Munchen 2021 door? Die vraag krijgen we tegenwoordig vaker. Op het moment (december 2020) is daarover nog niets bekend. Lees hier wat we wel al weten en hoe je via Oktoberfestreizen toch zeker kunt zijn van een feestje.

Update 3 mei 2021: Oktoberfest Munchen 2021 afgelast.

De Duitse minister van financiën, Olaf Scholz riep deze maand op concerten, voorstellingen en evenementen te organiseren en in te plannen voor de tweede helft van komend jaar. Mocht de coronapandemie dan niet voorbij zijn, zal de Duitse overheid de gemaakte kosten vergoeden. Duitsland trekt daarvoor 2,5 miljard euro uit. Met dit plan hoopt de minister de evenementenbranche weer aan de slag te krijgen. “Anders is de pandemie straks wel voorbij, maar zijn er geen concerten meer”, zegt hij tegen Der Tagesspiegel.

Jaarlijkse wedstrijd Oktoberfest-poster

Of deze regeling op het Oktoberfest van toepassing is, is ons momenteel niet bekend. Wel is bekend dat een aantal Festzelt-uitbaters flink in de clinch ligt met hun verzekeraar over afgelopen jaar, waarin het Oktoberfest werd gecanceld.

Ook gaf Dieter Reiter, Oberburgermeister van München, begin januari aan dat een afgeslankte versie van het Oktoberfest in ieder geval ondenkbaar is, in verband met imagoschade en het unieke karakter.

De jaarlijkse wedstrijd voor het ontwerpen van de poster voor Oktoberfest Munchen 2021, is inmiddels wel weer in gang gezet. Ook presenteerde oktoberfestbier-brouwerij Hacker Pschorr onlangs de nieuwe gastheer van de Braurosl Festzelt. Zijn dit goede voortekenen? Wij houden het nieuws in ieder geval nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte.

Oktoberfestreizen.nl komt met een plan B

Reisorganisatie Oktoberfestreizen, de Nederlandse Oktoberfest-specialist, komt met een plan B, zo vertelt John Zut, van het gerenommeerde bedrijf.

“De vooruitzichten voor 2021 zijn gunstig. Wij verwachten dan ook dat het Oktoberfest gewoon doorgaat in 2021. Maar we kunnen niet in een glazen bol kijken en dat is waarom we een plan B hebben opgesteld dat in werking treedt als het Oktoberfest wordt afgelast. Afgelopen jaar werden voor dit ‘Alternatieve Oktoberfest in Munchen’ al de eerste initiatieven gelanceerd. Aankomend jaar barst dat los en wij hebben daar reeds een geweldig programma voor opgesteld.”

Oktoberfestreizen bevestigt nogmaals dat je t.z.t. dus gewoon met je vrienden, vriendinnen of collega’s een weekend (3 dagen en 2 nachten) Oktoberfest kunt vieren: volgens hen hoog tijd (en volgens ons ook ;)).

Meer info over ‘plan b’ of andere vragen over het Oktoberfest in 2021?

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.