28 juli 2020

Horeca in Munchen viert ‘restaurant-Oktoberfest’ in september

Restaurant-eigenaren in de binnenstad van Munchen kondigden vandaag de Wirtshauswiesn aan: het “restaurant-Oktoberfest”. Het wordt volgens de gastheren een mini-variant van het Oktoberfest.

Het is na ‘Sommer in der Stadt‘ het tweede alternatief dat het wegvallen van het Oktoberfest op probeert te vangen. Deze mini-versie van het Oktoberfest wordt omlijst door Oktoberfest-bier, Pretzels, Hendl, Schweinshaxen, Oktoberfest-kleding én live muziek, net zoals in de grote feesttenten.

Na het feest de tavernes in

Woordvoerder Gregor Lemke legt uit waarom deze variant eigenlijk meer gemeen heeft met de oorspronkelijke Wiesn dan met het festival op de Theresienwiese: “Toen het eerste Oktoberfest in 1810 plaatsvond, waren er geen tenten en cateringmogelijkheden beschikbaar. Daarom trokken de mensen naar de stad, naar de tavernes. Dat matcht mooi met deze Wirtshauswiesn.”

Christian Schottenhamel, van Paulaner am Nockherberg, vertelt dat er net zoals op het echte Oktoberfest, tot 22.30 uur live muziek te horen zal zijn tijdens de Wirtshauswiesn. In zijn feestzaal passen in Corona-tijd 800 mensen (normaal zijn er dat 3500). (Bron: Tz.de).

Wirtshauswiesn bezoeken?

De Wirtshauswiesn vindt plaats vanaf 19 september, de oorspronkelijke startdatum van Oktoberfest Munchen. Wil je Munchen rond september toch gaan bezoeken? Dan lijkt het ons een toll idee óók de Wirtshauswiesn te bezoeken.

Meer weten over Munchen? Bekijk ook eens onze pagina stedentrip Munchen.

Ein Prosit!

Team Oktoberfestfan.nl

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

Maak je keuze:


Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid