29 April 2022

Oktoberfest Munchen 2022 gaat defintief door

Tijdens de persconferentie vandaag, kondigde Oberbürgermeister Dieter Reiter aan dat Oktoberfest München 2022 defintief doorgaat. Het feest vindt na twee jaar afgelasting plaats van zaterdag 17 september t/m maandag 3 oktober.

O’Zapft is! Lange tijd was onzeker of het Oktoberfest in Munchen dit jaar door zou gaan. Onder andere de Corona-pandemie en de oorlog in Oekraïne zouden mogelijk roet in het eten gooien. Tot vandaag.

Tijdens de opening van het Fruhlingsfest 2022 deed de minister president van Beieren, Markus Söder een bijzonder positieve uitspraak over het Oktoberfest in München: “Wir können uns impfen lassen, wir können alle Schutzmaßnahmen machen, und drum sag ich: Die Rechtslage ist eindeutig“, so Söder. Und dann: „Wenn im Herbst die Stadt München das will, ein Oktoberfest ist möglich, und ich würde auch hingehen!“ (Tz.de)

Daarmee zegt hij dat het formeel mogelijk is het Oktoberfest in 2022 door te laten gaan als de stad München dat wil, wat zoveel betekent als dát het doorgaat.

Bevestiging tijdens de persconferentie

Tijdens de persconferentie op vrijdag 29 april, werd het statement van Söder bevestigd. Oberbürgermeister Dieter Reiter kondigt aan dat het Oktoberfest plaatsvindt zoals voorheen, zonder Corona-maatregelen (1G, 2G of 3G).

Reiter haalt ook kort de situatie in Oekraïne aan, maar geeft aan dat we niet kunnen voorspellen hoe de situatie er in de herfst uitziet. Of bezoekers zin hebben om te feesten tijdens een oorlog, moeten zij voor zichzelf beslissen. Politiek gezien is een afzegging niet mogelijk. Het feest gaat dus door zoals voorheen. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Bierprijs

Al eerder werd bekend dat de bierprijs dit jaar mogelijk wel tot recordhoogte zal stijgen. Ook de bekende “Hendls” worden duurder.

Oktoberfest München 2022 bezoeken?

Oktoberfest Munchen 2022 bezoeken met vriendengroep, collega’s of club? Dan is een compleet verzorgd weekendreisje zeker aan te raden. Ben zeker van de beste accommodaties, biertafels, afterparty’s en krijg tips van leuke hosts en hostesses.

Neem contact op via ons contact-formulier, vink “Oktoberfest München” aan en je wordt direct gekoppeld met de onze München-expert.

Ein Prosit!

Neem contact op   

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.