20 April 2020

Oktoberfest Munchen definitief afgelast

Het grootste internationale volksfeest ter wereld, het Oktoberfest, gaat dit jaar definitief niet door. Dat maakten Ministerpresident Dr. Markus Söder en de Oberbürgermeister van München, Dieter Reiter, vandaag bekend tijdens een persconferentie.

Gaat Oktoberfest Munchen 2020 door?

Het Oktoberfest Munchen, dat van 19 september t/m 4 oktober 2020 zou worden gehouden, is definiteif afgelast vanwege de Corona-omstandigheden. Het feest wordt ieder jaar bezocht door zo’n 6 a 7 miljoen feestvierders van over de hele wereld.

Tijdens de persconferentie, vandaag om 9.00 uur op Bayern.de, maakten Ministerpresident Markus Söder en de Oberbürgermeister van München, Dieter Reiter, bekend dat het Oktoberfest dit jaar niet door zal gaan.

Een bittere pil voor de stad München

Dieter Reiter sprak tijdens de persconferentie over een ‘bittere pil’, die helaas geslikt moet worden om de crisis te beheersen. Niet alleen emotioneel, ook economisch. Zo kunnen 6 a 7 miljoen bezoekers het feest niet bezoeken (waarvan 70% Bayerische bevolking en 30% buitenlanders); ook loopt de stad Munchen tussen de 1,2 en 1,3 miljard omzet mis. Hij hoopt alle Wiesn- en Oktoberfest-fans in 2021 te kunnen begroeten op het Oktoberfest-terrein. Minister-president Söder belooft steun.

Een verwachte afgelasting

Al eerder maakte Wiesn chef Clemens Baumgärtner bekend dat het Oktoberfest alleen plaatsvindt als er geen gevaar is voor “lijf en leven”. Hij gaf tevens aan dat hij niks voelde voor een Oktoberfest met mondkapjes. Het Oktoberfest is levensvreugde en daar passen beelden van bezoekers in Lederhosen en Dirndls, maar met mondkapjes, niet bij. Ook president Markus Söder uitte zich eerder al sceptisch.

Sinds het eerste Oktoberfest in 1810 is het Oktoberfest paar keer afgelast, wegens oorlogen en twee keer door een cholera-epidemie. Als het Oktoberfest afgelast wordt, is het de eerste keer sinds 1948 dat het feest niet doorgaat. Op 26 september 1980 vond er een bomexplosie plaats bij de hoofdingang van het festival-terrein.

Oktoberfest München 2021 bezoeken?

Uiteraard houden we goede hoop op het doorgaan van Oktoberfest München 2021.

Daar zullen we dan ook ab-so-luut weer te vinden zijn! Vragen over Oktoberfest München 2021? Wij komen er al jaren en we vertellen je graag meer over onze passie: het grootste bier- en volksfeest ter wereld!

Bis Bald und Ein Prosit,

Team Oktoberfestfan

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.