6 juli 2024

Opbouw Oktoberfest München van start

De opbouw van het 189e Oktoberfest in München is afgelopen week weer van start gegaan. Op het 42 hectare grote terrein, de Theresienwiese, worden weer zo’n 17 grote en 21 kleine biertenten opgebouwd.

Tijdens de eerste fase van de bouw worden de grote biertenten gebouwd. Op de eerste bouwdag werden voornamelijk grond- en funderingswerken uitgevoerd, maar ook werd er al gestart met de bouw van de Paulaner- en Löwenbräu-torens, twee grote brouwerijen die oktoberfestbier mogen serveren en een eigen feesttent op het terrein hebben staan.

Bouwverkeer op de Wiesn

De komende tien weken wordt er daarom druk geschroeft, geboord en gezaagd tot de aftrap van Oktoberfest München 2024 op zaterdag 21 september. Graafmachines, heftrucks en een aantal vrachtwagens rijden al vanaf ’s ochtends vroeg over de Theresienwiese. Na de grote biertenten zijn de middelgrote en kleinere tenten aan de beurt en tot slot worden ook attracties, draaimolens en kermiskraampjes opgebouwd.

13,5 kilometer kabel per tent

Leuk feitje, gemeld door de website Oktoberfest.de: een grote Oktoberfest-tent bestaat uit zo’n 800 vrachtwagenladingen en per tent wordt er 35000 vierkante meter vloer gelegd. Verder worden er per tent 13,5 kilometer kabel, 270 meter gas- en 370 meter waterleiding gelegd. Wow!

Bierprijzen bekendgemaakt

Al eerder werden de bierprijzen voor 2024 bekendgemaakt. Deze verschillen per tent. De bierprijs voor Oktoberfest 2024 ligt tussen de 13,60 en 15,30 Euro. Dat is gemiddeld 3,87 procent meer dan vorig jaar. Daarvoor heb je dan wel een liter echt oktoberfestbier op het grootste volksfeest ter wereld 😉 Toch is de stijging procentueel minder hoog dan het jaar ervoor.

Okoberfest München 2024 bezoeken?

Wil je het Oktoberfest in München, van 21 september t/m 6 oktober 2024 ook bezoeken? Onze expert in München heeft weer prachtige biertafelplaatsen weten te bemachtigen, waarvan er nog enkele over zijn. Neem contact op via ons contactformulier en vink aan ‘Oktoberfest München bezoeken’. Ein Prosit!

Neem contact op  

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.