11 February 2023

De winnende Oktoberfest-poster is bekend

Vanaf zestien januari konden Oktoberfestfans weer op hun favoriete poster voor Oktoberfest München stemmen. Voor de wedstrijd konden designers en creatievelingen ontwerpen indienen. Op de posters die de voorselectie doorgekomen waren, kon gestemd worden.

De posterwedstrijd wordt ieder jaar uitgeschreven. Ook fans konden meestemmen door een account aan te maken op de website en vervolgens één of meerdere favoriete posters te liken. Je kon je stem nog t/m 27 januari indienen. Stemmen kon via de website van de stad München.

Winnende Wiesn-poster 2023

Inmiddels is de winnende poster van Manfred Escher bekendgemaakt. Een rood hard, een blauw reuzenrad, een gele bierpul en groene pretzels. Je weet meteen dat dit over het Oktoberfest gaat.

Wiesn-chef Clemens Baumgärtner zegt er het volgende over: “Je kunt erover discussiëren of dit de perceptie is na twee of drie liter bier, omdat het een beetje lijkt te vervagen, maar misschien is het ook gewoon een dynamische of artistieke weergave.

De experts van de jury waren het er ook over eens dat het winnende ontwerp bijzonder geschikt is voor merchandise, niet alleen door het opvallende ontwerp, maar ook omdat de poster zich beperkt tot de vier basiskleuren.

wiesn poster 2023

Source: Oktoberfest.de

Oktoberfest München bezoeken?

Oktoberfest München 2023 vindt plaats van zaterdag 16 september t/m dinsdag 3 oktober, de Dag van de Duitse Eenheid. Benieuwd naar de mogelijkheden voor gereserveerde biertafels en afterparty’s? Vul het contactformulier in en vink ‘Oktoberfest München’ aan. Je wordt dan direct gekoppeld met onze expert in München. Ein Prosit!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.