21 February 2016

Cover Jeroen van der Boom (Wahrheit) op 1 in Duitse schlagerparade

Schlagermuziek kent veel overlap met onze Nederlandstalige muziek, zoals we die o.a. uit Volendam kennen. Met Wahrheit, een cover van ‘betekenis’ van Jeroen van der Boom, staan de Nederlandse broers René en Michèl Ursinus op nr. 1 in de Duitse hit/schlagerparade. De twee zitten samen met Duitser Peter Brückner in de schlager-boyband Die Cappuccinos.

Deze formatie is in 2007 bij elkaar gebracht door schlagerster en producente Kristina Bach, die middels een casting naar nieuwe leden zocht voor een nieuwe act. Het project kreeg de naam Die Cappuccinos, vernoemd naar Kristina’s eerste grote hit. Sindsdien moet het schlagerpoptrio de fans van zich afslaan en inmiddels klimt de groep op tot de lijst van schlagergrootheden in Duitsland.

Covers van Jan Smit en Nick & Simon

Die Cappuccinos zijn graag geziene gasten in Duitse tv-shows. Ze brachten albums uit, wonnen belangrijke prijzen, behaalden diverse nr.1-noteringen en hebben een volle touragenda. Vijf nummers op hun nieuwe album “Zusammen stark” namen zij op in Praag, samen met het Praags Philharmonisch Orkest. Ook coverden zij eerder de hits “Rosanne” en “Als de nacht verdwijnt”. Niet verwonderlijk, met Volendam Music achter hen als managementbureau.

Bekijk hieronder een teaser van de videclip van Wahrheit:

Die Cappuccinos boeken?

Wil je Die Cappuccinos boeken? Dat kan via onze partner Oktoberfeestartiesten.

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.