12 december 2022

Kan AI een oktoberfest-liedje schrijven?

Het vakgebied Artificial Intelligence is hip en happening. Het bedrijf OpenAI heeft een gratis versie beschikbaar gesteld van hun chatGPT. Kan AI al een Oktoberfest-liedje schrijven? Wij zochten het uit:

Het vakgebied AI gaat over computers die taken overnemen waar normaalgesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Zonder oktoberfestmuziek, geen oktoberfest. Kan AI al een eigen oktoberfest-liedje schrijven?

Het oktoberfest-liedje van de chat van OpenAI

Als je aan de chat vraagt een oktoberfest-liedje te schrijven, levert dat de volgende output op:

AI chat oktoberfestliedje

Conclusie: niet heel slecht

Conclusie: de chat probeert vooral de sfeer van het oktoberfest te vangen. De chat begrijpt dat het oktoberfest gaat over samen dansen, zingen, eten en drinken in Lederhosen en Dirndls. “Bierkannen kletteren” en “polonaise dansen” passen wat ons betreft misschien meer bij het Nederlandse Oktoberfest, dan bij het feest in München.

Wat weet de chat nog meer over het Oktoberfest?

De chat weet verder over het algemeen bést goed te antwoorden op vragen over het Oktoberfest, zoals op de vraag waar ter wereld het oktoberfest gevierd wordt. Het antwoordt dan:

“Oktoberfest wordt voornamelijk gevierd in München, Duitsland. Het wordt ook gevierd in andere delen van Duitsland, evenals in andere landen over de hele wereld waar er een grote Duitse gemeenschap is, zoals de Verenigde Staten, Canada en Brazilië. Het wordt ook gevierd in sommige delen van Oostenrijk en Zwitserland.”

Toch weet de chat niet juist te antwoorden op wat je allemaal kunt doen op het Oktoberfest in München. Het lijkt daar oktoberfest-activiteiten van over de hele wereld, als bierproeven en spelletje, te integreren in het antwoord over München.

Wat weet AI over het Oktoberfest in Nederland?

Tot slot: wat weet de chat over het Oktoberfest in Nederland? Het antwoord verschilt per chatsessie. Op een gegeven moment geeft de chat aan dat het bijvoorbeeld gevierd wordt in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De chat pikt er dus vooral de meest grote steden uit, maar kent de meest bekende en iconiche Nederlandse Oktoberfeesten helaas nog niet.

Al met al komt de chat van OpenAI dus echt al wel een eind, maar er valt wat ons betreft nog wel een wereld te winnen. Daar doen wij natuurlijk ons uiterste best voor. Doe je mee? 😉

Alles weten over het Oktoberfest?

Wil je ook alles weten over het Oktoberfest? Neem contact op met ons enthousiaste team. Zij helpen je graag verder.

Neem contact op   

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.