15 September 2021

Besluit festivals: de kansen voor Oktoberfeesten

Gisteren besloot het kabinet over de doorgang van festivals na 25 september. Wat betekent dit voor het oktoberfest-seizoen, dat grofweg loopt van september tot november? We lichten hier het goede nieuws toe

Al eerder besloten wereldberoemde feesten als Oktoberfest München en Stuttgart niet door te gaan in 2021. Oktoberfeest Sittard kwam naar buiten met het heuglijke nieuws wėl door te gaan, maar dan in aangepaste versie. Ook onze oktoberfest-agenda raakt inmiddels weer aardig gevuld met feestjes die doorgaan. Schön!

Wat betekent de regels voor het Oktoberfest in Nederland?

Binnenfeestjes staand (tent/zaal, etc.) mogen maximaal 75% van de volledige bezoekerscapaciteit benutten. Binnenfeestjes zittend (tent/zaal etc.) mogen 100% van de volledige bezoekerscapaciteit benutten. Een corona-toegangsbewijs is bij beide feestjes vereist. Buitenfeestjes mogen sowieso doorgaan. Afhankelijk van de vorm (besloten of kermis-gerelateerd) is er wel/geen toegangsbewijs nodig.

Novemberfest organiseren?

Moet je voor jouw (grote/openbare) oktoberfeest nog een vergunning aanvragen en is oktober daarom niet haalbaar? Het Oktoberfest veranderen in een Novemberfest is helemaal geen gek idee. En overigens niet nieuw; wel vaker vinden er novemberfesten plaats in Duitsland, maar ook al in Nederland. Schön!

Gaat jouw feest door?

Oktoberfest Geerdijk, Oktoberfest Alteveer, Oktoberfest Alkmaar, foute Oktoberfest Nijmegen en nog veel andere feestjes gaan gelukkig gewoon door. Bekijk ze in onze oktoberfeest-agenda.

Gaat jouw Oktoberfest door of las je het dit jaar toch af? Laat het ons even weten, zodat we ons overzicht kunnen actualiseren. Ein Prosit!

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.