12 September 2020

Corona-proof Oktoberfest organiseren? 10 tips van Oktoberfest Kerkrade

Gisteren startte de kaartverkoop  voor Oktoberfest Kerkrade in de Coronahal. Als één van de eersten organiseren zij daarmee een Corona-proof Oktoberfest. Waar moet je op letten als je een Corona-proof Oktoberfest organiseert? Wij vroegen het de organisatie.

Harold Pols, van CUE4, de organisatie van Oktoberfest Kerkrade, vertelt hoe je een Corona-proof Oktoberfest aanpakt. Wij vertaalden zijn verhaal in 10 handige tips. Doe er je voordeel mee!

1) Plan van je veiligheidsregio

Vraag bij je veiligheidsregio naar het Coronaproof-event plan. Deze hulplijst van zaken waar je aan moet denken als je in deze tijd een event wilt organiseren is een goed startpunt.

2) Stel een meet-team samen voor de locatie

Meet met een team de locatie op en bereken hoeveel personen er plaats kunnen nemen met de 1.5-meter-afstandsregel. In het geval van Oktoberfest Kerkrade in de Rodahal waren dat normaal 2600 en nu 312 bezoekers.

3) Tickets: bestellen per 2 personen en alle namen doorgeven

Als je tickets in tweevoud aanbiedt, kun je gemakkelijk zelf de tafels indelen. In het geval van Oktoberfest Kerkrade mogen er maximaal 4 mensen aan een tafel plaatsnemen. De plicht om te controleren of mensen die met 6 of meer mensen zijn wel uit 1 huishouden komen, ligt zo niet bij de organisatie. Dit scheelt veel rompslomp en ‘gedoe’.

4) Nummer de tafels

Deel de tafels vooraf in en nummer deze. Laat degene die de tickets in ontvangst neemt bij de inganng de groep ook naar de tafel brengen. Zo houd je overzicht.

5) Alle namen van bezoekers doorgeven bij ticketverkoop

Laat degene die de tickets koopt de gegevens van de mede-bezoekers invullen. Zo heb je deze altijd beschikbaar in het geval van een eventueel bron- en contactonderzoek.

6) Vragen gezondheidscheck op het ticket

Zet de vragen voor de verplichte gezondheidscheck op het ticket. Laat iedere bezoeker deze beantwoorden tijdens het binnenkomen/overhandigen van het ticket.

7) Gebruik een app voor eten en drinken

Om te voorkomen dat mensen massaal gaan opstaan tijdens het programma en Oktoberfest-bier gaan halen, kun je via een speciale app de menukaart van de locatie openen. Hier kun je online drankjes of Oktoberfest-eten bestellen en meteen online afrekenen. Een bonnenbar (waar je via bonnen mogelijk gevaar loopt voor overdracht van het virus) is hiermee overbodig. Ook voorkom je dat bezoekers de gehele avond van a naar b lopen.

8) Desinfectiemiddelen en bestickering

Plak stickers op de grond en aan de muur om bezoekers continu te herinneren aan de 1.5 m. en het desinfecteren van handen. Zorg dat er voldoende dispensers met handgel beschikbaar zijn voor toiletbezoek en bij binnenkomst.

9) Looproute voor obers

Zorg dat het horecapersoneel een speciale looproute loopt, zodat ook zij 1.5 m. afstand kunnen bewaren.

10) Biertafels: dansen op banken

Dansen op de bierbanken hoort bij het officiële Oktoberfest. Als je dit ook op jouw feest “gewoon” toestaat, zullen je bezoekers een nóg leukere avond beleven die dichtbij de Oktoberfest-sfeer als vanouds komt.

Ook een Corona-proof Oktoberfest organiseren?

Gaaf idee! Bekijk ook eens onze tips voor het organiseren van een Oktoberfest. Wij zijn je eventueel graag van dienst met Verhuur of Verkauf van Oktoberfest-producten of diensten. Wil je gewoon even sparren? Ook dan mag je ons gerust contacten.

Ein Prosit namens team Oktoberfestfan.nl.

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.