29 maart 2017

Frühlingsfesten gespot in Nederland!

Het Duitse Frühlingsfest is een “klein Oktoberfest”, maar dan in de lente. De grootste worden georganiseerd in München en Stuttgart en daar komen “slechts” tienduizenden bezoekers op af (lees: op het Oktoberfest komen miljoenen mensen af).

Op het Frühlingsfest zijn een aantal biertenten, grote pullen bier, heerlijke gerechten en live muziek. Het bier is wat lichter (niet qua alcoholpercentage) en uiteraard heerst er een zonnige lentesfeer. Er zijn overal bloemetjes en leuke lentekleurtjes te zien en ook zijn er kermisattracties. Daarnaast is er vaak een vlooienmarkt, vuurwerkshow  en andere activiteiten. Kortom: genoeg spaβ voor Jan en Alleman!

Al vier jaar op rij organiseert de DSH-club een zeer succesvol Frühlingsfest in Heerlen (Zuid-Limburg), maar ook in het Noord-Brabantse Gassel spotten wij nu een Frühlingsfest. Mede-organisator Gabriëlle Siroen vertelt daarover: “Ieder jaar organiseert de harmonie hier een voorjaarsconcert, dat we dit jaar een ander tintje wilden geven. Het thema is Duits geworden. Het moest een feest zijn dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. Geen “oudbollig” luisterconcert, maar een soort Oktoberefst in het voorjaar. Daarom zijn we op het Frühlingsfest uitgekomen. Ik denk zeker dat we daarmee uniek zijn; we zijn in ieder geval één van de eersten die dit feest in Nederland organiseren.”

De harmonie, met gastspeler burgemeester Roolvink en zangeres Bea Keijzers, zullen nummers van Helene Fischer, Udo Jurgens, een schlagermedley en nummers als Der Kuckkuck am Oktoberfest ten gehore brengen. Daarna treedt live duo Kickdown op, met nummers als Wahnsinn, Marmor Stein und Eisen bricht, Festival der Liebe, etc. Tot in de late uurtjes vermaakt de Gasselse dj Philip het publiek daarna met de beste Apres Ski-hits en schlagers.

Gabriëlle vervolgt: “De zaal wordt ingericht als een Duits feestpaleis. Er komt een houten vloer in, waarop echte Duitse biertafels komen te staan waaraan men lekker aan kan zitten en meedeinen. Ook wordt een gedeelte van de zaal ingericht met biertonnen, waar men lekker van een pul bier of moezel kan genieten. De kleuren zullen net als tijdens de Oktoberfesten voornamelijk blauw en wit zijn.

Achter in de zaal kan er volop genoten worden van Bratwurst, Grillwurst en Currywurst, geserveerd met een heerlijk Duits broodje en Sauerkraut of Kartoffelsalat. Wij als commissie en onze leden hebben er in ieder geval gigantisch veel zin in! Ook merken wij dat het in de omgeving al goed begint te leven, dus we hopen op een uitverkochte zaal. Trek allemaal wel je Lederhosen of Dirndl aan!”, sluit Gabriëlle af.

En wij van Oktoberfestfan.nl? Wij vinden het natuurlijk geweldig dat het eerste (of één van de eersten) Frühlingfest gespot is in Nederland. Laten we de geweldige Duitse feestcultuur nog groter maken hier. Ein Prosit!

Aanvang: 20 u. (zaal open 19.30 u.) in De Viersprong (sporthal) Gassel. Kaartjes à 10 euro (inclusief Kaffee/Tee und Kuchen) zijn te koop in De Viersprong op zondag 9 april van 13.30 tot 14.30 u. en op donderdag 13 april van 19.30 tot 20.30 u.