27 July 2017

Eerste Nederlandse Oktoberfeest in de kerk

Op 20 oktober vindt het Oktoberfest in Schiedam voor de eerste keer plaats, in de Grote of Sint Janskerk in het centrum van Schiedam. Het feest wordt georganiseerd door Crevor Events, een organisatie die vaker evenementen organiseert  op deze prachtige locatie.

Naast deze unieke locatie, staat ook de line-up , met onder andere schlagerzanger Dennie Christian en dj Timmie Tirol als een huis.

Organisator John van Oudenaarde van Crevor events vertelt: “De Oktoberfeesten hier in Nederland schieten als paddenstoelen uit de grond. En terecht, want het is een prachtig feest.” Alhoewel hij en zijn vrouw hun evenementen-organisatie ‘hobbymatig’ runnen, pakken zij alles uiterst professioneel aan. Zo ook dit feest. “Ik vond dat we dit eerste Schiedamse Oktoberfeest meteen goed moesten aanpakken. In deze prachtige locatie, die beheerd wordt door een stichting, organiseren we vaker feesten. Bijvoorbeeld de Disco & Dance night en het Foute Feest van Qmusic. We weten al dat een unieke, bijzondere sfeer hier gegarandeerd is, meer dan waar dan ook.”

Een spectaculaire line-up

John vervolgt: “Ook de line-up  is niet mis: we beginnen rustig met Stimmung mit der Peter. Der Peter brengt het Duitse repertoire als geen ander en laat bezoekers meezingen met Duitse Schlagers als ‘Du’, ‘Festival der Liebe’, ‘Heidi’ en andere daverende hits. Ook worden er onder leiding van hem leuke spellen gedaan als spijkerslaan, boomzagen en spijkerbroekhangen, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Na hem komt Dennie Christian optreden, ja, de échte. Speciaal voor Oktoberfest Schiedam maakt hij er een geweldig meezingfeest van, waarin al zijn bekende nummers voorbijkomen. Tot slot maakt dj Timmie Tirol, de kleinste dj van Europa, het publiek helemaal gek. Hij verschijnt in de speciaal voor hem ontworpen “Timtower”; een torentje compleet met draaitafels en verlichting. Alleen dat al is geweldig om te zien. We zijn erg trots dat we hem naar hier hebben kunnen halen!”

De inwendige mens

Ook is Oktoberfest Schiedam de inwendige mens niet vergeten. John: “We werken voor de Duitse foodcorner samen met een horecaketen hier uit de regio waarvan we zeker weten dat zij het allerbeste eten leveren.  De foodcorner zal geheel onder leiding zal staan van een beroemde kok. Dorst? We tappen Veltins en voor onze echte Duitse fijnproevers Grevensteiner. Liever wijn dan bier? Dan is er de keuze uit zoete of droge witte wijn, maar uiteraard schenken we ook frisdrank.”

700 bezoekers in Dirndl en Lederhosen

“Er kunnen zo’n 700 bezoekers in de kerk”, vertelt John. “We richten ons op bezoekers uit het Rijnmond-gebied. Groepen (personeelsuitjes, verenigingen of vriendengroepen), kunnen een eigen biertafel reserveren, zoals het op een echt Oktoberfest hoort. Zo’n tafel boek je inclusief 2 vaatjes bier of een vaatje bier en een doos wijn. De kosten hiervoor zijn € 400,- voor 8 personen. Voor € 30,- heb je een los ticket, waarmee je plek kunt nemen aan een biertafel of juist lekker overal kunt dansen. Ook hebben we aan de kleding gedacht. Vanaf 1 september wordt Stripes Jeansstore uit Schiedam gedeeltelijk ingericht als Oktoberfestwinkel, zowel online als fysiek. Wij gaan nog een leuke actie bedenken met Stripes Jeansstore, maar deze is nog niet bekend. Het gaat zeker een bijzondere actie worden, dus houd onze site in de gaten. Als Schiedam dan nog niet in de stemming komt…”, glimlacht John.

Tickets?

Tickets voor dit unieke feest? Check: http://oktoberfestschiedam.com/ of bekijk de Facebookpagina van het event.

Jetzt geht’s los!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.