4 September 2017

GAAAS!!! slaat aan door unieke sound en interactie met publiek

De naam zegt genoeg: geef maar gas! Deze partysensatie uit het Zuiden vertolkt aanstekelijke covers, van golden oldies en top-40 in tirolerstijl tot  Ballermann-hits als Johnny Däpp. Het trio heeft heel veel energie en enthousiasme en trekt – uiteraard in traditionele trachten en Lederhosen – met steirische harmonica en trompetten de zaal in om de interactie met het publiek aan te gaan.

Dat staat garant voor veel gezelligheid en “tent-op-zijn-kop-garantie”. 

Uniek aan het trio is allereerst de samenstelling: een steirische harmonica-speler (tevens leadzanger) en twee blazers. De rest van de muziek wordt in een vaste studio speciaal voor hen ingespeeld. “Door onze samenstelling zijn wij bijvoorbeeld in staat om ook dancenummers als “Freaks” van Timmy Trumpet” live als tirolerkneiter de tent in te blazen”, vertelt Koen Jussen van GAAAS!!!

“Zo’n 30 procent van ons repertoire bestaat dan ook uit actuele hits of dancenummers die we ombouwen, zo’n 70 procent bestaat uit standaard knallers die niet kunnen ontbreken op een Oktoberfeest.” Wat de Oktoberfest-hit van dit jaar gaat worden? “Wisten we dat al maar”, lacht Koen, “daar komen we begin oktober pas achter, na het Oktoberfest in München.”

Limburgse roots

Het trio met ervaren Oktoberfest-muzikanten komt uit Limburg (Parkstad). Waarom veel Oktoberfest-artiesten uit Limburg komen? “Wij hebben van oorsprong al meer connectie met Duitsland, het bourgondische, de tirolersfeer,  blaaskapellen en tentfeesten. Ik denk dat wij Limburgers de juiste sfeer daarom heel goed over kunnen brengen. Ook past onze act trouwens goed bij de carnaval, waar wij uiteraard een aangepast maar net zo’n knallend repertoire gebruiken.”

Wir hauen richtig drauf…

Koen vervolgt: “We zijn in deze samenstelling pas een dik jaar bezig  maar hebben nu al hele gave feesten achter de rug.” Ervaringen uit voorgaande Tirolerbands waaronder de “Palemiger Spatzen” zorgen voor een gefundeerde basis. Er wordt met grote regelmaat GAAAS!!! gegeven in België, Duitsland en hier op Oktoberfeesten van Heerenveen tot Maastricht en Nijmegen tot Den Haag, het hele jaar door een groot feest! Of we nu in een kroeg voor 50 man spelen of in een megatent met 3000 feestgangers: “Wij geven altijd 110% GAAAS!!!” lacht Koen.

Wir hauen richtig drauf, hun motto, lijkt ons in ieder geval erg toepasselijk…

P.s. Ook de verbluffende prijs-kwaliteitverhouding van GAAAS!!! slaat aan bij organisatoren door het hele land.

Jetzt geht’s los mit GAAAS!!!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.