14 July 2016

PV Magazine: het Oktoberfest als personeelsuitje

Hurra, we staan in de zomereditie van PV Magazine, een uniek tijdschrift, dat naar zo’n 5300 personeelsverenigingen wordt gestuurd. Het inspiratiemagazine vroeg ons waarom het/een Oktoberfest nou zo’n geschikt uitje is voor personeelsvereninigingen. Benieuwd?

Bekijk de online editie en het artikel (pagina 12 + 13) hier.

Lees hier de platte tekst:

Het Oktoberfest als personeelsuitje: machen wir!

Bier, worst, muziek en veel gezelligheid. Het Oktoberfest in München is het grootste bier en volksfeest ter wereld, dat zo’n 6 à 7 miljoen bezoekers per jaar trekt. In navolging van het feest van onze Oosterburen, worden er ook in Nederland steeds meer Oktoberfeesten georganiseerd. Het Oktoberfest is een ideale gelegenheid voor een personeelsfeest. Je kunt het zelf organiseren als themafeest, maar ook is een bezoekje aan een Oktoberfest in Nederland of in Duitsland een geweldig uitje. PV-magazine sprak hierover met Oktoberfestfan.nl, het grootste Oktoberfestplatform van Nederland en België.

Het platform signaleerde onder andere dat het Oktoberfest de afgelopen jaren steeds populairder wordt als uitje voor personeelsverenigingen. Doel van Oktoberfestfan.nl is het naar een hoger level tillen van het Oktoberfest in ons land en België. Dat doen zij zowel door partijen met elkaar te verbinden, als door het geven van advies aan Oktoberfest-organisatoren . Ook de bezoeker blijft door het platform het hele jaar in de stemming: er is een online Oktoberfeest-agenda, er zijn leuke blogs te lezen en op social media is allerlei leuk nieuws te volgen omtrent het Oktoberfest.

Oktoberfest München als personeelsuitje

Eric van Duyvenvoorde, mede-oprichter van Oktoberfestfan.nl, vertelt: “Wij werken nauw samen met reisorganisatie Oktoberfestreizen.nl. Zij zijn marktleider op het gebied van reizen naar Het Oktoberfest in München. De afgelopen jaren zijn er al verschillende personeelsverenigingen met ons mee geweest. Van grote bedrijven als BMW tot kleinere organisaties. Ook dit jaar gaan we weer naar München, van 17 september t/m 4 oktober. We bieden campings, hostels, hotels, een partypakket, biertafels, enzovoorts. We regelen voor iedereen outfits. We bieden een compleet verzorgde reis, zodat je niets mist in München. Op het Oktoberfeest-terrein staan namelijk veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Als je niet weet waar je precies moet zijn in zo’n grote stad, op zo’n feest met zoveel mensen, gebeurt het nogal eens dat je je tijd niet optimaal besteedt. Dat is zonde. Wij hebben connecties, kennis en ervaring. Een biertafel in zo’n biertent is bijvoorbeeld waar je het echte feest meemaakt: geweldig! Je mist echt wat als je geen tafel reserveert. Een afterparty daarna hoort er ook standaard bij. Vooraf reserveren voorkomt dat je een echt goede afterparty misloopt.”

Iedereen is gelijk in Oktoberfestoutfit

Waarom het Oktoberfest zo geschikt is als uitje voor personeelsverenigingen? Maartje van Kuppevelt, mede-oprichter van Oktoberfestfan.nl vertelt: “Het is allereerst een traditioneel, klassiek feest, voor jong en oud, voor heren en dames. Normaliter houden dames minder van bierfeesten dan heren, maar het Oktoberfest is echt leuk voor iedereen. In Duitsland zie je bijvoorbeeld veel vriendinnengroepen naar het feest komen, prachtig mooi gekleed in Dirndls. Een andere kracht van het feest is denk ik dat iedereen gelijk is op zo’n feest en dat functies vervagen: zowel de general manager als de stagiair loopt in een Lederhosen of Dirndl. We zien er allemaal hetzelfde uit in ons “apenpakje”. Veel lol gegarandeerd!” Ze vervolgt: “Het is daarnaast een volledig verzorgd feest, met een chique karakter: heerlijk eten, een goed potje bier, een biergartentour, het past eigenlijk iedere personeelsvereniging. Ook qua vervoer: ga voor eigen vervoer, de trein, de bus of het vliegtuig. Je kunt het op basis van het beschikbare budget zo gek maken als je zelf wilt.”

Oktoberfeesten in Nederland

Ook in Nederland worden steeds meer Oktoberfeesten georganiseerd. Oktoberfest Sittard is met een week vol activiteiten het grootste Oktoberfest van Nederland. “Wij zien dat steeds meer partijen in navolging van Sittard een tweedaags of meerdaags Oktoberfest gaan organiseren. Het feest wordt steeds bekender en populairder. Maar, concepten die in Duitsland werken, werken niet altijd in Nederland. Dat is helaas een belangrijke valkuil voor veel organisaties”, vertelt Eric. “We geven er hier in Nederland sowieso een andere draai aan met een “hippere” Oktoberfest-variant. Onze online uitingen zijn hipper, we draaien minder traditionele muziek, we dragen minder traditionele kleding en we eten natuurlijk geen traditioneel Beiers eten. Maar, wederom de combinatie van heerlijk eten, feest en leuke muziek, maakt ook een bezoek aan het Oktoberfest in Nederland tot een ideaal personeelsuitje”, licht Maartje toe. Of je het uitje dan per se in Oktober moet plannen? “Nee hoor”, vertelt Eric, “afgelopen vrijdagavond 3 juni vond bijvoorbeeld het Tieler Tal Bierfest plaats in Tiel. Ook in een andere maand dan september of Oktober kan een bierfeest prima gevierd worden.”

Zelf een Oktoberfest themafeest organiseren

Maartje vertelt: “We krijgen ook wel eens aanvragen van personeelsverenigingen die zelf een Oktoberfest willen organiseren, bij iemand thuis, in de kantine of op een andere afgehuurde locatie. Hoe? Daarvoor hebben we op onze site heel veel leuke tips staan. Over leuke spellen, een bierproeverij, leuke aankleding en Oktoberfestrecepten. Kortom: je kunt er eigenlijk alle kanten mee op voor jong en oud, dames en heren. Er is altijd wel iemand die graag in de keuken staat, er is altijd wel iemand die het leuk vindt om een bierspel te regelen. Het is een feest voor samen. Je combineert lekker eten en drinken met muziek en veel plezier. Iedereen geniet gegarandeerd!”

Oktoberfeestbier

Uiteraard is bier het belangrijkste ingrediënt op het Oktoberfest. Op het Oktoberfest in Munchen brouwen 6 brouwerijen speciaal voor de gelegenheid Oktoberfestbier: Märzen. Het bier smaakt heerlijk en wordt ook door vrouwen makkelijk weggedronken uit literpullen. Eric vertelt: “In Nederland zien je de reguliere a-biermerken verschijnen op Oktoberfeesten. Wat daaraan ontbreekt, is de Oktoberfest-uitstraling. Daarom ontwikkelden wij Oktoberfeestbier. Dit mooie bier, met een verrassend gunstige prijs-kwaliteitverhouding, zorgt ervoor dat een Oktoberfeest pas echt de juiste uitstraling heeft en dat gasten van een Oktoberfest de juiste sfeer beleven.” Oktoberfeestbier is verkrijgbaar via de website van Oktoberfestfan.nl.

Meer info

Wil je meer weten over een reis naar het Oktoberfest in München, het meest geschikte Oktoberfeest in Nederland of het organiseren van een eigen Oktoberfest-themafeest? Kijk op www.oktoberfestfan.nl Neem voor meer informatie contact op met Oktoberfestfan.nl via: info@oktoberfestfan.nl of 085-0020987. Zij helpen je graag verder!

 

 

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.