24 April 2020

Oktoberfeesten in Nederland gaan vooralsnog door

De meeste oktoberfeesten in Nederland, gaan dit jaar (2020) vooralsnog door. Dat blijkt uit een inventarisatie die we deden bij verschillende Oktoberfeesten in Nederland. Helaas werd Oktoberfeest Sittard gisteren wel gecanceld.

Oktoberfeest Sittard geeft aan dat het niet mogelijk is ‘een feest van dergelijke omvang in onzekerheid te organiseren’. De meeste oktoberfeesten in Nederland gaan vooralsnog door met de organisatie, met goede hoop op het doorgaan van vergunningsplichtige evenementen na 1 september.

Het Hoekse Bierfest, Oktoberfest MM, Oktoberfest Barneveld, Oktoberfest Geerdijk, Oktoberfest Alteveer, Oktoberfest Limburg (in België) maar ook de Brunssumse Oktoberfeesten gaan vooralsnog gewoon door met de voorbereidingen voor het feest.

“Vaak zijn er speciale afspraken gemaakt met leveranciers”, vertelt Eric van Oktoberfestfan.nl, “en voor artiesten wordt er meestal al achteraf betaald. Daardoor loop je als organisatie het minste risico als het feest alsnog niet door blijkt te gaan.”

Ook zijn er organisaties die wachten met de kaartverkoop tot duidelijk is óf evenementen na 1 september doorgaan. “Over het algemeen is er in ieder geval goede hoop.”

Oktoberfeest Sittard

Het grootste najaarsfeest van het Zuiden, Oktoberfeest Sittard, is gecanceld omdat het volgens de organisatie niet mogelijk is een feest van dergelijke omvang (200.000 bezoekers) te organiseren zonder zekerheid. Ook Oktoberfest Heerde geeft aan geen doorgang te vinden, evenals die Heise Bierfesten, die altijd in augustus plaatsvinden.

Een vergunning voor jouw Oktoberfeest regelen?

Gemeentes verlenen vergunningen voor evenementen die na 1 september plaatsvinden, op voorwaarde dat deze weer mogen worden ingetrokken.

Nieuws over jouw Oktoberfeest in 2020?

Heb je nieuws over jouw Oktoberfeest? Laat het ons even weten, zodat we dit bericht kunnen actualiseren.

Neem contact op   bel of App met 06-10397766

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.