22 januari 2019

Oktoberfest 2019: organisaties van start met voorbereidingen

Een goed feest kent de nodige voorbereidingen en voorbereidingstijd. Niet gek dus dat veel Oktoberfest-organisaties alweer gestart zijn met de voorbereidingen voor 2019. Vergunningen, artiesten, foodtrucks, und so weiter… Start nú al met regelen als je zeker wilt zijn van kwaliteit.

Een geslaagd seizoen in 2018

“We kijken terug op een geslaagd Oktoberfest-seizoen in 2018. De kwaliteit van feesten ging omhoog, er werden mooie, nieuwe feesten gelanceerd en het Oktoberfest in München was misschien wel zonniger dan ooit. Als klap op de vuurpijl wisten we Helene Fischer naar het Gelredome te halen” vertelt Eric van Duijvenvoorde van Oktoberfestfan.nl. “Daar zijn we nog steeds ontzettend trots op.”

Helene Fischer gelredome tickets

Kunnen we iets leren van het Oktoberfest-seizoen 2018?

Eric vervolgt: “Helaas zagen we maar al te vaak last minute-aanvragen binnenkomen voor het huren van bierpullen, tafels, het boeken van artiesten of het regelen van een reis naar München. Vaak is er wel wat te regelen, maar het is jammer. Het levert veel stress op, je betaalt de hoofdprijs en slaat vaak nét de plank mis. Organisaties die we spreken zijn nú al bezig met het regelen en vastleggen van allerlei zaken.”

De juiste artiest maakt of kraakt een feest

“Over artiesten gesproken; we zijn onlangs in zee gegaan met een zeer ervaren, betrouwbare partner op het gebied van artiesten, bureau Nr. Eins. Mensen die hun vak kennen en precies weten welke muziek of act het beste aansluit bij jouw feest. Ik adviseer je altijd contact met hen op te nemen voor de juiste artiest. Het kán dan haast niet meer misgaan ;)”, glimlacht Eric.

Nr eins oktoberfest

Oktoberfest 2019: wat zijn de trends?

Maartje van Kuppevelt van Oktoberfestfan.nl vertelt: “Ik wil het niet zozeer een trend noemen, maar wat ons opvalt is dat ieder Oktoberfeest (of Duits themafeest) een eigen sfeer en identiteit neer probeert te zetten. Je organiseert natuurlijk “een Oktoberfest”, maar Oktoberfest Den Bosch is wel degelijk anders dan Oktoberfest Schiedam of die Heise Bierfesten. Dat vind ik knap. Dat komt door terugkerende artiesten, de hele communicatie omtrent een event, maar ook door de uitstraling ter plekke: de bewuste keuze voor drankmerken, food, gadgets en aankleding.”

“Je kunt dus verschillende Oktoberfeesten in Nederland bezoeken, zonder het idee te hebben dat je hetzelfde feest bezocht hebt. Petje af voor de organisaties! Ik verwacht dat feesten hun eigen identiteit steeds meer naar voren gaan brengen en juist hún feest ‘een begrip’ willen laten worden in Oktoberfestland.”

Kwaliteit Lederhosen en Dirndls

Maartje vervolgt: “Wat ook opvalt, en gelukkig maar, is dat steeds meer mensen de weg weten te vinden naar een mooie Lederhosen of Dirndl. Carnavaleske Oktoberfest-kleding zien we steeds minder en het is natuurlijk prachtig om zoveel knappe heren en dames te spotten in mooie kwaliteitskleding. Ik verwacht dan ook dat steeds meer mensen hierin zullen investeren. Het Oktoberfest staat, net als carnaval in het Zuiden, voortaan gewoon vast in je agenda.”

Oktoberfest 2019: waar moet de horeca rekening mee houden?

Eric: “Een andere trend zijn kunststof bierpullen. Naast het glasverbod in veel horecagelegenheden, is men nu ook akkoord gegaan met het verbod op wegwerp-plastic. Wil je voldoen aan de regelgeving en voor een duurzame oplossing kiezen? Dan kies je tegenwoordig voor kunststof. Ook kunststof bierpullen worden daarom steeds populairder. Geen scherven tijdens het proosten, wél het uiterlijk van een glazen bierpul, makkelijk te reinigen en herbruikbaar. We hebben ons eigen huurassortiment pullen daarom flink uitgebreid.

bierpullen huren

“Onze missie voortzetten”

Het Oktoberfest is niet zomaar een feest. Het is rijk aan cultuur en traditie en wordt door de Duitsers verdomd goed georganiseerd. Wij hechten daarom waarde aan samenwerkingen met gerenommeerde partners en kwaliteit.

Wil je een Oktoberfest organiseren of gewoon eens sparren of kletsen met ons? We komen graag vrijblijvend bij je op de koffie om te praten over onze passie en ideeën uit te wisselen. Zo kunnen we onze missie – iedereen fan maken van het mooiste internationale volksfeest ter wereld waar muziek, eten, drinken en cultuur samenkomen – voortzetten.

Volg ook onze Instagram en Facebook-pagina voor de nodige alcoholvrije arbeidsvitamines en leuk nieuws dat we binnenkort gaan melden 😉

Vragen? Bel of App met ons team via 06-10397766 of neem contact op via info@oktoberfestfan.nl. We beantwoorden je e-mail, appje of telefoontje zo snel mogelijk!

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Bekroonde Events

Andere klanten/organisaties

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.