28 July 2019

Organisaties Oktoberfest dit jaar later van start

Over 54 dagen gaat het grootste bier- en volksfeest ter wereld van start in München. In navolging daarvan vinden er hier inmiddels jaarlijks méér dan 200 “openbare” Oktoberfeesten plaats. Het Oktoberfest-seizoen in Nederland gaat van start met die Heise Bierfesten op 23 augustus.

Op een groot aantal organisaties van vaste, jaarlijks terugkerende feesten na, zijn organisaties dit jaar later met het regelen van zaken dan anders. “We vermoeden dat dit te maken heeft met de grote hoeveelheid festivals en activiteiten, waar veel Oktoberfest-organisatoren zich óók voor inspannen”, vertelt Eric van Duijvenvoorde van Oktoberfestfan.nl. “We horen deze ontwikkeling ook terug via onze partners.”

Populariteit Oktoberfest en Duitse feestcultuur

“De verlate start van organisaties doet geen afbreuk aan de populariteit van het Oktoberfest, van feesten in grote steden tot kleine privéfeestjes. Het “Oktoberfest als thema” is nog steeds een perfecte afsluiting van het festivalseizoen. Ook tíjdens dit festivalseizoen blijkt de Duitse muziek en cultuur weer populair. Kijk maar eens naar de Duitse dinsdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse of de Tirolertent op de Zwarte Cross. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. De Duitse feestcultuur is populair en je kunt haast niet meer om een Lederhosen of Dirndl in je kast heen,” glimlacht Maartje van Oktoberfestfan.nl.

Trends en ontwikkelingen

Wat zijn de Oktoberfest-trends voor dit jaar? Maartje licht toe: “Oktoberfest-maaltijden aanbieden die ook vegetarisch, veganistisch of halal zijn, we zien over het algemeen een minder hoog Apres Ski-gehalte, er zijn meer bezoekers die investeren in een kwaliteits-Dirndl of -Lederhosen, we zien dat Helene Fischer-tributes populair zijn en ook gepersonaliseerde schnapps worden steeds vaker besteld. Als klap op de vuurpijl zijn ook de reizen naar München sneller volgeboekt dan voorheen.”

Vergunningen voor je event

“Moet je nog beginnen met het organiseren van jouw feest(je)? Zorg dan eerst dat je je mogelijke vergunningen op orde hebt. Vaak wordt het regelen van vergunningen bij gemeentes – en de tijd die daaroverheen gaat – onderschat”, licht Eric toe. Leg ook op tijd je foodtruck, artiesten, decoratie, bierpullen en andere zaken vast. Er zijn veel kapers op de kust. Je wilt natuurlijk dat je feest een tien is en geen zesje. Wij brengen je maar al te graag in verbinding met datgene wat je nodig hebt. Okotoberfest is onze passie en wij zijn al heel ver voor het feest in de juiste stemming”, lacht Eric.

Inspiratie, diensten of producten nodig voor jouw Oktoberfest?

Mail info@oktoberfestfan.nl   bel of App met 06-10397766

Foto in header: Die Heise Bierfesten.

 

 

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.