18 October 2016

Polizei en burgemeester in bizarrre Oktoberfest-attractie

Bij een gigantisch Oktoberfest, hoort een kermis. De meest opvallende en oudste attractie op het Oktoberfest in München is het Teufelsrad. Ook de politie en Oberbürgermeister waagden zich aan het rad voor een potje…

Op het Oktoberfestterrein in München (de Wiesn) vind je naast biertenten, biergartens en stalletjes een tijdelijk pretpark met de gekste achtbanen, cake walks, wildwaterbanen en spookhuizen. De meest opvallende en oudste attractie op de Oktoberfestkermis is het duivelsrad.

Als bezoeker kun je nadat je een kaartje hebt gekocht zien hoe (vaak dronken) mensen van een schijf afvliegen onder het genot van een traditioneel kermismuziekje. De commandant, die op een verhoogd zitje zit, bepaalt wie is toegestaan op de schijf. Hij probeert mensen van de schijf af te praten door zo nu en dan beledigende opmerkingen te maken, die lachend in ontvangst worden genomen door het publiek. Ook proberen helpers van de commandant de mensen op de schijf te vangen met touw en laten boven hen een grote bal op en neer zwiepen. De winnaar is degene die alle hindernissen overwint en het langste op de schijf blijft zitten. Hij of zij wint de eeuwige roem!

Er zijn verschillende rondes, waaronder een speciale damesronde. Check ook eens de politie vs. Oberbürgermeister-ronde. Lachen! Wie wint?

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.