16 August 2016

Taedonggang Beer Festival

Geweldig! Afgelopen vrijdag startte in de hoofdstad van Noord-Korea, Pjöngjang, het eerste bierfestival van het land. Het Taedonggang Beer Festival (Taedonggang is het biermerk) werd op uitdrukkelijk verzoek van Kim Jong Un tot leven geroepen.

Het feest val voortaan elk jaar plaatsvinden, zo meldde het staatspersbureau Xinhua. Ongeveer 800 bezoekers kwamen op het eerste weekend af. Het feest wordt 20 dagen lang gevierd op de schilderachtige oevers van de rivier Taedong. Waarom juist nu een bierfestival in Noord-Korea? Kim Jong Un wil graag meer investeren in cultuur en vindt een jaarlijks terugkerend bierfestival, geïnspireerd op het Oktoberfest in München, daarvoor geschikt.

ZuidKoreaOF2 ZuidKoreaOF3ZuidkoreaOF4

Het festival werd geopend door Choe Yong Nam, directeur van het Algemeen Bureau voor de Openbare Dienst. Hij zei: “Dit bierfestival op de charmante Taedong Rivier, is een belangrijke gebeurtenis die de superioriteit en vitaliteit van ons eigen socialistische systeem, waarbij alles om het volk draait, weerspiegelt.”

Een biertje op het festival kost tussen de 45 cent en 2,25 euro (evenveel als een slok bier op de Wiesn). Naar verluidt smaakt Taedonggang erg goed. Het eten zal bij echte Wiesn-fans minder goed in de smaak vallen… Naast hapjes kan men ook kiezen uit gebakken kip en lams-shaslick. Ach, wij van Oktoberfestfan.nl zijn in ieder geval blij dat ook jullie dit geweldige volksfeest (zo goed mogelijk) organiseren.

Ein Prosit, Noord-Korea!

Bron: Bild.de

 

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!

 

Iets huren, kopen of boeken? Neem contact op.