Oktoberfest accessoires kopen?

Heb je een Dirndl of Lederhosen gekocht? Toll! Dat is stap 1. Wil je er echter helemaal tiptop en verzorgd uitzien? Dan kunnen Oktoberfest-accessoires bij je Oktoberfest-kleding niet ontbreken.

Oktoberfest accessoires voor dames

Dames dragen op/bij hun Dirndl vaak een Dirndl-vest, speciaal tasje, edelweiss-kettingen of een bloemenkrans in het haar.

Een van de meest bijzondere Oktoberfest accessoires is misschien wel de wasknijper. Op het Oktoberfest zie je veel dames (maar ook heren) met een “versierde wasknijper” (glubbal/gluperl) op hun Dirndl rondlopen.

Op deze wasknijpers wordt vaak een houten figuurtje als een hartje, bierpul of poppetje geplakt. Daarnaast wordt er een persoonlijke tekst in gegraveerd. Je doet zo’n knijper dan ook vaak cadeau aan een vriend(in), geliefde of flirt.

Accessoires voor heren

Een jagershoedje maakt je Oktoberfest-outfit helemaal af.  Hard-core Beieren, die hun erfgoed zeer serieus nemen, dragen vaak ook nog een handgemaakte hoed, genaamd Gamsbart, die gemaakt is van het haar van een gems (bok).

Lederhosen worden daarnaast gedragen met traditionele hoge sokken of beenwarmers. Daaronder draag je traditionele Beierse schoenen, die gestrikt worden aan de zijkan

Als je het net zo chique wilt aanpakken als de Bayerische bevolking, draag je op een Lederhosen zonder bretels een Trachtenvest (soort giletje) en een traditionele jas.

Wil je meer weten over Oktoberfest accessoires?

Wij zijn Oktoberfest-expert en vertellen je graag over de mogelijkheden voor het afstijlen van jouw Oktoberfest-outfit. Wat is je budget en welke Oktoberfest-accessoires kun je waar kopen?

Neem gerust eens contact met ons op.

Neem contact op   bel of App met 06-13112023

 

 

TOLL OKTOBERFEST-NIEUWS IN JE INBOX? SCHRIJF JE IN!