Oktoberfest 2017 in München 2017?

Het Oktoberfest München 2017 (183e editie) vindt plaats van 16 september t/m 3 oktober 2017. Omdat 3 oktober een nationale feestdag is in Duitsland, duurt het festival dit jaar zeventien in plaats van zestien dagen. Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl.

Helaas is het Oktoberfest Munchen 2017 weer voorbij. Bekijk hier meer over het Oktoberfest Munchen 2018.

Oktoberfest München De Wiesn

Op het Oktoberfeest-terrein in München staan (ook in 2017) weer veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt. Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

Oktoberfeest München 2017 begint dus in september?

Klopt, het Oktoberfeest 2017 in München begint in september en eindigt traditioneel getrouw in oktober. Waarom? Lees meer over het oktoberfest Müchen dat in oktober eindigt.

Reis boeken?

Boek je tickets voor het oktoberfest 2017 in München en, optioneel met vervoer en accommodatie.