Oktoberfest Munchen 2018

Benieuwd naar de datum van het Oktoberfest in Munchen in 2018? Oktoberfest Munchen 2018 vindt plaats van 22 september t/m 7 oktober 2018.

 

Het Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 6 miljoen mensen. Het volksfeest vindt plaats op de Wiesn en kent een rijke geschiedenis. Het feest draait om cultuur en traditie. Duitsers, maar ook alle internationale bezoekers kleden zich in Lederhosen of Dirndl.

OKTOBERFEST MÜNCHEN EN DE WIESN

Op het Oktoberfeest-terrein in München staan veertien grote (tot 10.000 zitplaatsen!) en twintig kleine biertenten, die gerund worden door families uit München. Ook vind je er een wijntent, ’s werelds grooste kermis, allerlei kraampjes en biergartens. Beroemd (berucht) is ook de Kotzhügel (kotsheuvel) achter de Hofbräu-Festzelt. Op het Oktoberfest-terrein wordt bier geschonken van de zes grote bierbrouwerijen in München, die voor het Oktoberfest speciaal bier, genaamd Märzen, brouwen. Deze brouwerijen zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. De prijs voor een Maβ (literpul) bier en welk Oktoberfestbier het beste is, wordt door ‘Wiesnkenners’ ieder jaar weer opnieuw bediscussieerd.

OKTOBERFEEST MÜNCHEN 2018 BEGINT DUS IN SEPTEMBER?

Klopt, het Oktoberfeest 2018 in München begint in september en eindigt traditioneel getrouw in oktober. Waarom? Lees meer over het oktoberfest Müchen dat in oktober eindigt.

Tickets?

Wij gaan al jaren naar Munchen en weten waar je moet zijn voor een perfect Oktoberfest-weekend. Reserveer in ieder geval op tijd je reis, accommodatie en/of tickets. Meer informatie over het Oktoberfest in Munchen volgend jaar? Bel of App met ons: 06-10397766 of mail info@oktoberfestfan.nl.

Meld je alvast aan voor het evenement

Op de hoogte blijven? Meld je hier alvast aan voor het evenement.